25 Aprilie

0
43

” Împaratia cerurilor se aseamana cu un împarat, care a facut nunta fiului sau. A trimis pe robii sai sa cheme pe cei poftiti la nunta; dar ei n-au vrut sa vina.” Matei 22:2-3

Într-o dimineata foarte devreme, Hugh Downs, care avea o functie foarte importanta în Washington D.C., se pregatea împreuna cu sotia sa sa ajunga la servici, zburând cu un avion de dimineata. Înainte însa de a-si pregati bagajele pentru a ajunge la aeroport, au fost anuntati ca zborul avionului cu care trebuiau sa ajunga din New Zork la Washington, a fost anulatdin cauza vremii. Pentru a ajunge însa la întâlnirile programate, li s-a sugerat însa sa ia un tren care urma sa plece în 45 de minute.

În timp ce sotia sa era la dus, surprins de aceasta neasteptata schimbare, Downs, a chemat valetul hotelului cerându-i sa-l ajute sa împacheteze toate lucrurile. Dupa ce Downs a strâns foarte repede toate hainele lui si ale sotiei , ca sa economisesca timp, a trimis geamantanele înainte la gara, prin acel valet.

Dupa însa numai cinci minute, sotia sa a iesit de la dus, înfasurata numai în prosopul de baie si i-a cerut sa-i aduca rochia cea verde. În acele momente sotul si-a dat seama de marea lui greseala.El nu numai ca nu-i putea aduce sotiei rochia cea verde, ci nu-i putea oferi nici nimic altceva ca îmbracaminte, pentru ca toate bagajele erau deja în drum spre gara!

Desi nu stim cum a rezolvat Downs, acea situatie amuzanta, putem afirma ca acelasi lucru se va întâmpla si cu multi oameni la venirea Domnului Isus, care nu si-au pregatit din timp hainele de nunta.

Potrivit versetelor biblice de astazi, Domnul Isus care a vorbit în pilde, a spus ca Împaratia cerurilor se aseamana cu un rege care a pregatit un ospat de nunta pentru Fiul Sau. La aceasta sarbatoare, regele a invitatpe toti cei cunoscuti din toate satele si orasele din împaratie. Dar acestia n-au vrut sa vina.

Imaginati-va ce-ati fi spus voi, daca ati fi fost în locul acelui parinte? Sa fi organizat o sarbatoare a nuntii pentru fiul vostru si dupa ce ati cheltuit si ati pregatit totul, niciunul dintre cei invitati sa nu raspunda!

Cu siguranta ca v-ati fi umplut de mânie. Nu-i asa?

De aceea si acel rege, dupa ce i-a pedepsit aspru pe cei ce n-au raspuns invitatiei, a trimis pe robii si pe ulite si la garduri pentru a-i chema pe toti cei pe care îi vor întâlni, pentru ca în acest fel sa i se umple odaia de nunta.

În acel iures, când toti cei chemati s-au grabit sa-si ocupe loculb în sala de nunta, s-a ivit însa o alta problema. Unul dintre cei invitati, nu avea haina de nunta!

Desi a dorit sa fie la banchetul oferit de rege, n-a putut ramâne la ospat, pentru ca nu si-a mai gasit haina de nunta!

Fiindca Dumnezeu Ti-a trimis si tie o invitatie la nunta Fiului Sau, as vrea sa te întreb în aceasta zi: ti-ai pregatit haina de nunta?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ma pregatesc pentru nunta si sa traiesc în fiecare zi asteptând cu credinta si rabdare sarbatoarea la care m-ai invitat. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.