24 Aprilie

0
49

Atunci Petru a zis: ,,Iată că noi am lăsat totul, și Te-am urmat. Și Isus le-a zis: ,,Adevărat vă spun că nu este nimeni, care să-și fi lăsat casa, sau nevasta, sau frații, sau părinții, sau copiii, pentru Împărăția lui Dumnezeu,și să nu primească mult mai mult în veacul acesta de acum, iar în veacul viitor, viața vecinică. Marcu 10:28-30

Lasa-ma sa te întreb: “Ai ajuns la acel nivel de încredere, în care poti sa spui: sunt gata sa las totul pentru Domnul Isus”?

Cred ca multi dintre noi nu pot sa raspunda: “Da! Sunt gata!” Daca Domnul Isus ar veni personal si mi-ar cere sa parasesc lucrul care îmi este cel mai drag: sunt eu gata sa spun Amin? Lasati-ma sa continui cu aceasta întrebare si într-un alt mod: “Esti gata sa traiesti pentru Hristos, renuntand la tot ce te-ar putea împiedica în fiecare zi ?

Sa va descriu o experienta comica, dar adevarata, din timpul prigoanelor traite de crestinii din primul veac. Cand tatal lui Origen, marele teolog din secolul al III- lea al erei crestine, a fost arestat si condamnat la moarte pentru ca era crestin, Origen, fiul sau, a vrut cu tot dinadinsul sa-l urmeze. Pe atunci el era un tînar de numai 17 ani. Hotarîrea lui era însa categorica. Voia sa fie si el martir.

Mama lui l-a rugat de mai multe ori sa nu se predea autoritatilor, dar el n-a vrut s-o asculte. Ca sa-l împiedice mama sa a facut ceea ce-I statea la îndemîna : i-a ascuns hainele. Desi Origen a protestat si a cautat peste tot sa-si gaseasca hainele, mama sa nu i-a aratat unde sunt ascunse.

Fara haine, el nu putea sa paraseasca casa. În acest fel ar fi fost arestat si închis pentru indecenta. Origen îsi dorea martirajul si nicidecum închisoarea !

Ce interesant ! Origen era hotarît pentru martiraj, dar nepregatit pentru a plati pretul mult mai mic al întemnitarii.

Întîlnim si astazi într-un anume sens aceeasi atitudine: oamenice declara ca sunt gata sa moara pentru Hristos, dar care nu pot sa faca o jertafa mult mai mica: sa descopere colegilor ca este crestin sau sa-l marturiseasca public pe Domnul Isus!

Multi, în astfel de situatii ca si Origen, se rusineaza, desi pretul pe care trebuie sa-l plateasca este mult mai mic. Adevaratul ucenic este gata sa lase totul si cu pretul oricarei jertfe este gata sa-L urmeze pe Domnul Isus .

Rug. Doamne Dumnezeule; stii lucrurile pe care nu le pot parasi; dezleaga-mi inima de ele si uneste-mi-o cu a Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.