24 septembrie – Acceptă călăuzirea Duhului Sfânt

0
47

Ajunși lângă Misia, se pregăteau să intre în Bitinia; dar Duhul lui Isus nu le-a dat voie. (Fapte 16:7)-

Ce lucru ciudat pentru Domnul; să interzică lucrarea de misiune! În timp ce echipa de misiune se pregătea să meargă în Bitinia ca să facă lucrarea lui Hristos, ușa le-a fost închisă înaintea lor chiar de Duhul lui Hristos.

Au fost situații când și eu am experimentat același lucru. Am fost întrerupt de la ceea ce părea a fi o lucrare foarte prosperă. Și câteodată, a venit împotrivirea și m-a forțat să dau înapoi, sau a venit boala și m-a forțat să mă odihnesc într-un loc izolat.

În acele momente, a fost foarte dificil pentru mine să-mi las lucrarea neterminată, când eu credeam că era o slujbă făcută prin puterea Duhului Său. Dar în final îmi aminteam că Duhul nu cere numai o slujbă de lucrare, ci și o slujbă de așteptare. Am ajuns să înțeleg că în împărăția lui Hristos nu sunt numai momente de acțiune, ci și momente de reținere de la acțiune. Și de asemenea am ajuns să învăț că un loc de izolare este deseori cel mai folositor loc dintre toate în această lume diversă. Binecuvântarea lui este mult mai bogată decât sezoanele în care grâul și vinul sunt cel mai din belșug. Deci am învățat să-I mulțumesc binecuvântatului Duh Sfânt că multe frumoase Bitinii a trebuit să fie părăsite fără o vizită din partea mea.

Dragă Duhule Sfânt, dorința mea este să fiu condus de Tine. Cu toate acestea, oportunitățile mele de a fi folositor par să mă dezamăgească, pentru că astăzi ușa pare deschisă spre o viață de slujire pentru Tine, dar mâine se închide înaintea mea tocmai când vreau să intru. Învață-mă să văd o altă ușă chiar în mijlocul inactivității acelui moment. Ajută-mă să găsesc, chiar în zona slujirii în care Tu ai închis o ușă, o nouă intrare în slujba Ta. Inspiră-mă cu cunoștința că un om poate uneori să fie chemat să slujească nefăcând nimic, stând liniștit și așteptând. Și când îmi aduc aminte de puterea “susurului blând” (1 Împărați 19:12), nu mă voi plânge că uneori Duhul nu-mi îngăduie să merg acolo unde mi-am propus. George Matheson

Când nu pot să-nțeleg îndemnul Tatălui meu,

Ce pare să nu fie decât o soartă rea și crudă,

Încă aud acel susur blând șoptind mereu,

Dumnezeu lucrează, Dumnezeu e credincios, AȘTEAPTĂ NUMAI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.