24 Octombrie-DUMNEZEU TE POATE RIDICA (1)

0
81

“El vă va înălța” (Iacov 4:10)

Biblia spune: “Smeriți-vă înaintea Domnului, și El vă va înălța”, lată cum stau lucrurile: când încerci să te înalți singur, Dumnezeu te smerește, dar când te smerești înaintea Lui, El te ridică. El o face deoarece ești copilul Lui și te iubește. Poate în clipa de față te simți un nimeni, dar în ochii lui Dumnezeu ești cineva.

Cine, dacă nu Dumnezeu, l-a căutat pe Gypsy Smith într-un boschet pentru a-l folosi în câștigarea unor mulțimi de oameni pentru Hristos? Cine, dacă nu Dumnezeu, a putut ajunge în parcul Old Comiskey din Chicago, unde a găsit un baschetbalist pe nume Billy Sunday, pe care l-a folosit pentru a aduce o schimbare în lume?

Cine, dacă nu Dumnezeu, s-a uitat într-o corabie galileană de pescuit unde l-a găsit pe Petru, pe care l-a chemat, l-a transformat și l-a folosit pentru a zidi biserica? Lui Dumnezeu îi face plăcere să împlinească astfel de lucruri. Întrucât El nu “are în vedere fața omului” (Romani 2:11), ai tot dreptul să crezi că El va face același lucru și pentru tine.

Biblia spune: “el este ca unul care își face socotelile în suflet” (Proverbe 23:7). Când glasul interior îți șoptește “nu ai nici un dar și nu vei face nimic în viață”, acest gând nu vine de la Dumnezeu. E de la Satana ““ și Biblia spune că el e un mincinos (Ioan 8:44)!

De aceea tu trebuie să-i spui: “Nu cred nimic din ce-mi spui. Nu mă poți doborî deoarece Dumnezeu mă înalță”. Planul lui Dumnezeu pentru tine a fost întocmit cu multă vreme înainte de a te naște și El nu s-a răzgândit.

Așadar, trebuie să descoperi care e acest plan, apoi să faci tot ce-ți stă în putință pentru ca sentimentele, gândurile, faptele și vorbele tale să fie în concordanță cu acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.