24 Noiembrie

0
38

” Caci asa vorbeste Domnul Dumnezeu : “Iata , Ma voi îngriji Eu însumi de oile Mele, si le voi cerceta ! Cum îsi cerceteaza un pastor turma cînd este în mijlocul oilor sale împrastiate, asa îmi voi cerceta Eu oile, si le voi strînge din toate locurile pe unde au fost risipite în ziua de nori si negura.” Ezechiel 34:11-12

În caretea sa :”Psalmul 23 privit de un pastor”,Philip Keller , a povestit multe dintre experientele pe care le-a trait ca si crescator de oi. Într-o povestire , el a aratat ca oile pierd foarte repede mieii nenascuti, atunci cînd sunt speriate sau fugarite de cîini sau alte animale de prada. Într-o dimineata a gasit 9 miei ce înca nu ajunsesera la timpul în care trebuiau sa se nasca, în diferite zone ale staulului.

Sa vada aceasta scena a mortii , a fost un adevarat soc pentru un tînar crescator de oi. Resemnat însa si-a dat repede seama ca în timpul noptii un pui de leopard a speriat turma. Penru ca nu dorea ca asa ceva sa se mai repete, din acea noapte si-a facut un pat pe care l-a asezat într-un adapost si-a început sa doarma cu pusca de vînatoare sub perna chiar în mijlocul staulului.

La cel mai mic freamat si la cea mai mica agitatie a turmei , el se trezea, lua repede pusca de vînatoare ce era încarcata, îsi chema cîinele si era gata sa intervina în orice pericol, pentru a-si apara turma.

Dupa mai multe nopti petrecute în mijlocul turmei, a observat ca oile sale s-au linistit si pasteau în siguranta , pentru ca l-au vazut pe pastorul lor stînd todeuna în mijlocul lor.Prezenta pastorului a facut pentru turma , ceea ce nimeni si nimic altcineva n-ar fi putut realiza. Oile asteapta ca pastorul sa le pazeasca si sa le apere.

Un bun pastor îsi cunoaste oile, dar si oile îi recunosc glasul si-i acorda încredere !

Rug. Doamne Dumnezeule ; îti multumesc ca nu ma parasesti niciodata ,iar în prezenta Ta gasesc todeauna :liniste, ocrotire si siguranta .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.