24 Mai

0
41

“În îndurarea Ta fără margini, nu i-ai părăsit în pustie, și stîlpul de nor n-a încetat să-i călăuzească ziua pe drum, nici stîlpul de foc să le lumineze noaptea drumul, pe care aveau să-l urmeze.” Neemia 9:19

Nu-i așa că este minunat să știm ca și atunci cînd sîntem necredincioși, Dumnezeu rămîne credincios și este milostiv cu noi?

Atunci cînd citesc despre modul cum s-a manifestat iubirea și credincioșia lui Dumnezeu față de cei din Israel, așa cum ne este relatat în capitolul 9 al cărții Neemia, iubirea lui Dumnezeu este uimitoare și uluitoare pentru mine.

Acest fapt nu ne îndreptățește însă să glumim cu păcatul, pentru că iubirea și mila lui Dumnezeu devin efective pentru noi numai atunci cînd se manifestă împotriva firii noastre păcătoase și a lipsei noastre de credință.

Cînd copiii lui Israel au privit înapoi spre istoria trecută a neamului lor, au descoperit că ei și părinții lor s-au răzvrătit împotriva lui Dumnezeu, trăind în păcat și nelegiuire. Dar cu toate acestea, au beneficiat de o nemărginită milă și îndurare din partea lui Dumnezeu.

Ca și credincioși și noi trebuie să ne amintim cît de mare este gravitatea păcatelor pe care le-am săvîrșit. Păcatul nu înseamnă însă numai o încălcare a unei reguli, ci încetarea încrederii noastre în Dumnezeu. Atunci cînd păcătuim, noi de fapt întrerupem relația pe care o avem cu Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu are o așa mare durere atunci cînd oamenii păcătuiesc, fiindcă prinpăcat oamenii se răzvrătesc împotriva Lui.

Această slăbire a încrederii noastre în Dumnezeu, nu arată că nu mai sîntem credincioși, ci creează o breșă în părtășia noastră cu Hristos. Atunci cînd păcătuim, într-un anume sens noi dăm înapoi privind statura spirituală și ne depărtam de Dumnezeu, făcînd astfel ca relația cu Dumnezeu să fie tot mai slabă.

Vestea bună este că atunci cînd ne pocăim, ne întoarcem înapoi la Hristos și reînnoim dedicarea noastră pentru El, această părtășie este restabilită.

De aceea, indiferent de starea în care te afli, în această zi te îndemn, întoarce-te înapoi spre Domnul și pune-ți toată încrederea în El, pentru ca în acest fel să te poți bucura din belșug de credincioșia și iertarea Lui.

CHIAR DACĂ PĂCATUL A ÎNTRERUPT PĂRTĂȘIA NOASTRĂ CU HRISTOS, POCĂINțA O RESTAUREAZĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.