24 Mai

0
38

“Iata ca vine ceasul , sia si venit , cînd vetifi risipitifiecare la ale lui; si pe Mine Ma veti lasa singur; dar nu sînt singur, caci Tatal este cu Mine.” Ioan 16:32


În anul 1934, Adolf Hitler a adunat în biroul sau mai multi lideri ai bisericilor din Berlin, pentru a-i atentionade faptulca nu-i sustin îndeajunsprogramul sau. Pastorul Martin Niemoller,  a încercat sa explice ca în aceasta vreme de razboi, preocuparea sa este mai mult pentru membrii bisericii sale si pentru poporul german , decît pentru planurile presedintelui.

 Jenat de îndrazneala pastorului, Hitler i-a replicat imediat : ” sa-ti vezi de slujba ta în biserica pastore ; pentru ca eu voi avea grija de poporul german !”Fara sa se intimideze de interpelarea presedintelui, pastorul i-a raspuns : ” Nu numai tu ca si conducator civil, ai  o responsabilitate fata  de poporul german, ci si noi ca si crestini trebuie sa purtam de grija semenilor nostri, fiind preocupati de întreaga natiune !” Aceasta responsabilitate n-am primit-o prin vot popular, ci direct din partea lui Dumnezeu, de aceea nimeni nu ne poate împiedica sa-o împlinim.

 Hitler l-a ascultat cu atentie pe acest predicator îndraznet, dar chiar din aceiasi seara Gestapoul a început sa-l supravegheze foarte atent. La numai cîteva zilede laacest raspuns curajos, o bomba a explodat în biserica lui Niemoller, iar în luna iunie a anului 1937 , la sfîrsitul predicii, acesta a fost arestat si întemnitat într-un izolator.

 Mesajul prediciisale a fost : ” Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decît de oameni !”În timpul procesului care a urmat, a fost escortat din celula în care era întemnitat spre sala de judecata ,  de un ofiter în uniforma verde printr-un labirint de canale  subterane .  În acele momente curajosul ofiter a ajuns sa fie stapînit de singuratate si frica. Mai multe întrebari îi framîntau sufletul :  ce se va întîmpla cu el; cu familia lui si cu biserica  sa ?  La ce torturi urmeaza sa fie supus ?

În tot timpul drumului , ofiterul exprima o severitate deosebita si n-a scos nici un cuvînt. Cînd au ajuns însala un tunel care urma sa-i conduca în sala de judecata, pastorul a auzit cîteva cuvinte rostite în soapta. La început nu si-a dat seama de unde vin, dar foarte repede a realizat ca acea voce calda, era a ofiterului care-l însotea. Înainte de a intra în sala de judecata acesta i-a soptit : ” Domnul este un turn de scapare, unde poporul Sau poate alerga pentru adapost !” Prov. 18:10

 În acele momente cînd a  auzit  aceasta încurajare din partea ofiterului care a folosit Cuvîntul Scripturii , Niemller a fost întarit . Frica l-a parasit , iar puterea acestei marturisiri l-a tinutstatornic în credinta în timpul judecatii si-n anii petrecuti în lagarele de concentrare nazista care au urmat .

 Sunt momente în viata cînd ar trebui sa auzim si noi aceeasi încurajare: ” Domnul este un turn de scapare !” Daca te afli  în astfel de situatii sa nu te clatini, pentru ca nu esti singur ; Dumnezeu are copii de-ai sai chiar si-n casa împaratului.

Rug. Doamne Dumnezeule ; îti mulțumesc ca esti un ajutor care nu lipseste niciodata înnevoie. Ajuta-ma sa ma încredînTine, pentru ca sa nu ma clatin niciodata. Amin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.