24 Iunie

0
45

” Faceti dreptate celui slab si orfanului , dati dreptate nenorocitului si saracului, scapati pe cel nevoias si lipsit, izbaviti-i din mîna celor rai ” Ps. 82:3-4

Fostul guvernator al Californiei, Jerry Brown , a vizitat-o într-o zi pe Maica Teresa. Aceasta l-a invitat sa participe la o slujba de închinare, ce avea loc la ora 6 dimineata. Întregul ceremonial a fost foarte simplu. Toti voluntarii si participantii s-au adunat într-un cort si au îngenunchiat direct pe pamînt. Ferestrele si usa cortului erau deschise , de aceea zgomotul de afara care era asa de puternic , l-a împiedicat sa auda ceva din ceea ce-a zis preotul.

Dupa ce s-au terminat rugaciunile, Maica Teresa a petrecut cîteva minute într-o discutie cu voluntarii , pentru a-i încuraja pentru slujirea din ziua pe care tocmai o începusera.

Domnul Isus a avut grija de saraci; a afirmat ea. El a spus : “Orice veti face pentru ei, faceti de fapt pentru Mine “! Nu uitati ca si în aceasta zi, voi nu slujiti saracilor pe care îi veti întîlni , ci de fapt slujiti Domnului”. Apoi si-a ridicat mîna si-a arata fiecare deget în parte, spunînd: ” Ceea ce veti face astazi pentru El, veti împlini împreuna cu El ;, si prin degetele voastre, El însusi îi va atinge pe cei saraci” !

Într-o alta împrejurare, Maica Teresa a spus : ” La sfîrsitul vietii nu vom fi judecati dupa cîte diplome am reusit sa obtinem, sau ce pozitii am ocupat si cîti bani am reusit sa strîngem. Vom fi judecati dupa felul cum am dat de manîncare celor flamînzi si i-am îmbracat pe cei goi .

Sunt oameni flamînzi nu numai dupa pîine, ci flamînzi dupa dragoste. Sunt oameni goi nu numai pentru ca n-au cu ce sa se îmbrace , ci pentru ca sunt dezbracati de orice demnitate umana. Sunt oameni fara casa nu numai penru ca n-au un adapost, ci pentru ca sunt respinsi, uitati si neacceptati. Acestia sunt oamenii pe care Domnul Isus vrea sa îi slujeasca prin noi.

Rug. Doamne Isuse; fa ca si prin mîinile si degetele mele, sa Îi atingi pe cei în nevoie cu dragostea si ajutorul Tau. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.