24 Ianuarie

0
46

“În strîmtorarea mea, am chemat pe Domnul, si m-a ascultat; din mijlocul locuintei mortilor am strigat, si mi-ai auzit glasul.” Iona 2:2

Un om numit John, a mers în vacanta împreuna cu familia sa undeva pe coasta oceanului Atlantic. Într-o zi cînd au mers cu totii pe plaja, John a plecat sa înoate singur în larg. În timp ce se apropia de tarm fiind epuizat de efortul depus, într-un moment de neatentie, John afost izbit puternic de un val. Forta valului l-a facut sa-si piarda cunostinta pentru cîteva clipe. Desi apa nu era prea adînca, John nu mai putea sa faca nici o miscare. A cazut în apa cu fata în jos si nu mai avea putere sa se ridice.

“Acestea-mi sunt ultimile clipe ale vietii îsi zicea John”; “Acum totul se va sfîrsi pentru mine.” Îmi voi încheia viata, aici în apele oceanului Atlantic! În acele momente, un baietel l-a vazut pe John plutind cu fata în jos si- a alergat repede sa spuna parintilor lui despre aceasta situatie. “Tata”! Vino repede si ajuta-ma; a strigat copilul. ” Aici este un om care se îneaca.”!

Parintii copilului care se odihneau sub o umbrela, nu l-au crezut pe baiat si n-au luat în seama ceea ce acesta spunea; de aceea l-au îndemnat sa mearga sa se joace. Copilul însa nu i-a ascultat; ci, a devenit mult mai insistent. A mers la tatal sau, l-a prins de mîna si l-a chemat sa-l urmeze în apa. Cînd acest parinte l-a vazut pe John, l-a ridicat deasupra apei, iar sotia sa a mers sa cheme si alte ajutoare. Cu sprijinul celor ce au venit, John a fost scos la mal si apoi transportat cu o ambulanta la spital. Dupa cîteva zile de tratament intensiv, John si-a renvenit total si s-a reîntors în familie.

Acest accident a fost însa pentru John, începutul unei noi vieti. Dupa un anume timp, el a marturisit ca experienta prin care a trecut, a fost de fapt cel mai bun lucru care putea sa i se întîmple. Aceasta încercare i-a schimbat valorile, preocuparile, scopurile si prioritatile vietii. În urma acestui accident, a ajuns sa fie mai atasat de familie si mai dedicat lui Dumnezeu. A început sa pretuiasca fiecare clipa a vietii si sa se bucure de fiecare oportunitate.

Nu cumva ai trecut prin aceleasi experiente? Care a fost efectul acestor încercari asupra vietii tale? Uneori Dumnezeu îngaduie sa ajungem pe malul mormîntului ca sa ne ajute sa stim sa pretuim viata, traind pentru adevaratele valori si pregatindu-ne pentru vesnicie.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca în cele mai grele încercari, mi-ai trimis ajutorul si mi-ai daruit o noua sansa de viata. Ajuta-ma ca zilele pe care mi le-ai mai daruit, sa le pot trai pentru Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.