23 Ianuarie

0
39

“Cautati mai întîi Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei6:33

Terry Anderson, a avut un moment al predarii în bratul lui Dumnezeu, înainte ca sa fi fost capturat si tinut ostatec. Aceasta experienta a trait-o în singuratate, într-o biserica veche din Anglia.
Era în toamna anului 1984, cînd Terry si logodnica sa Madeleine, au mers împreuna sa-l viziteze pe tatal acesteia în Sanderland,  Anglia. Terry cauta un loc de liniste si singuratate, unde sa se odihneasca si sa recapete energia ce-i era necesara pentru a-si împlini slujba sa de jurnalist.

Trecusera deja cîteva zile de cînd erau în casa parintilor logodnicei sale, dar înca nu-si gasise linistea si odihna pe care o cauta, chiar si în atmosfera aceea calda si prieteneasca cu care a fost întîmpinat.

Într-o zi pe cînd se plimba pe strada împreuna cu logodnica sa, a observat pe cerul albastru, turlele unei bisericute vechi, care se înaltau de dupa un deal. Cu toate ca Terry a mai fost de multe ori la Biserica, se simtea departe de Dumnezeu si daca ar fi trebuit sa se descrie din punct de vedere religios, ar fi marturisit ca este un agnostic.

Dupa plimbare, în acea dupa amiaza se tot întreba: ” De ce acea bisericuta i-a atras atentia si imaginea turlelor i-a ramas întiparita în suflet ? Dupa cîteva zile a hotarît sa mearga sa viziteze acea bisericuta, singur. Ajuns în fata acesteia, a deschis usa grea de stejar, a pasit înauntru si s-a asezat pe-o banca de lemn mîncata de carii. Privind spre altar, Terry a vazut cum sub lumina soarelui crucea din fata acestuia, proiecta o imagine de umbra amplificata pe peretele din spate.

Impresionat de aceasta dimensiune a crucii, Terry a înteles ca a ajuns în locul caruia trebuie sa-i apartina, marturisindu-si pacatele si crezând în Dumnezeu. Nu la multe zile dupa aceea, în timpul unei misiuni a fost rapit. Înainte însa ca sa fie rapit si tinut ostatec, Terry a ajuns un prizioner al dragostei, iar în aceasta stare si-a gasit odihna, linistea si libertatea pe care o cauta.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; acum cînd ratacesc atît de departe de Tine, doresc ca dragostea Ta sa-mi cucereasca inima si prin credinta în Tine, ajuta-ma sa ajung acasa. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.