24 FEBRUARIE ÎNVAțĂ DIN EXPERIENțĂ (1)

0
39

“După ce a fost făcut desăvârșit” (Evrei 5:9)
ți-ai căutat vreodată un loc de muncă și ai descoperit că toate posturile disponibile necesită experiență prealabilă? Este frustrant; cum poți avea experiență fără să ai un loc de muncă? Când noul președinte al unei bănci l-a întrebat pe fostul președinte care este secretul succesului, aces¬ta a spus: “Să iei decizii bune”. “Și cum fac asta?” a întrebat el. Fostul președinte a răspuns: “Experiența!”

Uimit, președintele cel nou a întrebat: “Și cum îmi fac experiență?” Fostul președinte a răspuns: “Făcând alegeri proaste”. Experiența este un profesor dur; mai întâi îți dă testul și apoi îți predă lecția. Dumnezeu caută ajutoare călite! Când lucrezi pentru El, El folosește toate lucrurile prin care ai trăit, oricât de dureroase au fost. El vede totul ca și cum “taxa a fost plătită”. Domnul Isus “a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit. Și după ce a fost făcut desăvârșit” (Evrei 5:8-9).

Perspectiva schimbă totul, mai ales când înveți să-ți vezi expe¬riențele vieții cu ochi proaspeți. De exemplu, când suferi într-un anume fel ““ vină, teamă, mânie, dependență sau nesiguranță ““ ești calificat să-i înțelegi pe alții și să-i ajuți. Experiența nu este ceea ce ți se întâmplă ție, cât ceea ce faci cu ce ți se întâmplă. Având aceste lucruri în minte, poate întrebi: “Durerea mea ar putea fi un câștig pentru altcineva? Poate ieși ceva bun pentru alții din această harababură?”

Când treci prin vremuri de încercare, ai două posibilități: să renunți sau să crești. Petru a tremurat la întrebarea: “Nu cumva ești și tu unul din ucenicii Lui?” El a negat și a spus: “Nu sunt!” (Ioan 18:25). Dar când s-a pocăit și s-a reconectat la Hristos după înviere, el a fost umplut cu Duhul Sânt și a ajuns să conducă biserica. Experiența ““ nu există substitut pentru ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.