24 Februarie

0
52

” Daca iertati oamenilor greselile lor , si Tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile voastre.” Matei 6:14

Cel ce întelege ca a fost iertat doar prin harul lui Dumnezeu, dovedeste generozitate fata de cei care îi sunt datori.

Domnul Isus a spus o pilda în care un rege avea un slujitor care îi datora zece mii de galbeni (aproape un milion de dolari). Pentru ca nu avea cu ce plati, regele l-a chemat si-a pruncit sa fie vândut el, sotia si copii lui, si tot ceea ce avea.

În acele momente, însa robul a îngenunchiat la picioarele stapânului sau si i-a cerut sa se îndure de el si sa-i reesaloneze plata, pâna va plati tot ceea ce datora. Stapânului i s-a facut mila de el si i-a iertat toata datoria, lasându-l sa plece în libertate.

Iesind însa din prezenta regelui, acest rob a întâlnit pe unul dintre colegii lui, care îi datora o suta de lei. Pentru ca nici colegul luinu avea cu ce plati, robul caruia i se iertase datoria, a pus mîna pe el, l-a strâns de gât si i-a cerut sa-i plateasca tot ceea ce datora.

Cineva i-a observat însa comportamentul si i-a povestit regelui despre toate cele petrecute. Indignat de atitudinea celui caruia îi iertase toata datoria, regele l-a chemat pe acel rob nemilostiv spunându-i: “Rob viclean!” “Eu ti-am iertat toata datoria fiindca m-ai rugat. Oare nu se cadea ca sa ai si tu mila de tovarasul tau cum am avut si eu mila de tine?”

Ai socotit vreodata cât a valorat datoria care ti-a fost iertata de catre Dumnezeu? Fiindca Dumnezeu nu ti-a facut dupa pacatele tale, este de datoria ta, ca sa te porti cu aceeasi generozitate fata de cei care ti-au gresit sau îti sunt datori, iertându-i din toata inima.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-mi sa-i pot ierta pe cei ce mi-au gresit, în aceeasi masura în care si eu am fost iertat. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.