24 Decembrie

0
34

” De aceea Eu va spun: Cereti, si vi se va da: cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide. ” Luca 11:9

Pentru a ilustra ce înseamna a auzi dar a nu împlini în fapt, predicatorul Chovis Choppell a prezentat o istorisire imaginara despre unul dintre pastorii de pe câmpiile Betleemului, care a auzit despre nasterea Domnului Isus, dar care n-a mers sa se convinga personal.

Dupa multi ani de la timpul când ciobanul a auzit mesajul îngerului ce anunta nasterea Mântuitorului, într-o zi acesta îsi tinea stranepotul pe genunchi, povestindu-i evenimentele din acea noapte deosebita. Cu multe detalii, ciobanul i-a spus copilului ca în acea noapte nu era nici un nor pe cer, iar stelele pareau ca se coboara pe pamânt. În timp ce priveau bolta cereasca, el si ceilalti colegi , au vazut o solie cereasca. Un înger al Domnului s-a coborât pâna în locul unde erau si slava lui Dumnezeu a stralucit deodata în jurul lor.

Îngerul i-a anuntat ca în Betleem s-a nascut un prunc ce este “Mesia”! Îl vor recunoaste pentru ca este înfasat în scutece si culcat într-o iesle . Dupa ce mesagerul si-a încheiat anuntul, tot cerul s-a umplut de îngeri, care au cântat cea mai frumoasa cântare pe care a auzit-o vreodata.

Când a ispravit aceasta marturisire, strabunicul s-a oprit si-a oftat adânc! Aceasta-i tot ce stii; l-a întrebat atunci copilul? Ce-ai mai facut dupa aceea? Este adevarat ca S-a nascut Hristos Domnul, asa cum a spus îngerul?

Dupa ce-a auzit întrebarile stranepotului, batrânul a raspuns însa cu mare amaraciune spunând: Nu stiu! Unii dintre colegii mei au mers sa-L caute si-au spus ca L-au gasit asa cum li se spusese. Altii mi- au spus însa ca totul a fost doar un vis.

Nu pot sa-ti spun ce s-a întâmplat dupa aceea, pentru ca eu n-am depus efortul sa caut si sa vad daca ceea ce mi s-a spus este adevarat!

Sunt si astazi multi oameni asemenea acelui pastor. Acestia nu sunt oameni rai, dar nu sunt garta sa depuna efortul pentru a cauta sa vada daca ceea ce-au auzit despre Domnul Isus, este adevarat. Pentru toti cei ce sunt în aceasta situatie, la acest Craciun, este potrivit îndemnul: “Cereti,si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide!”

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa Te caut din toata inima, pregatit sa depun orice jertfa, pentru ca la aceste sarbatori sa Te pot gasi. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.