24 August

0
61

” Si noi am vazut si marturisim caTatal a trimis pe Fiul ca sa fieMântuitorul lumii.” I Ioan 4:14

Am citit o întâmplare în care se povestea ca o doamna a mers la un magazinpentru animale si pasari de casa, dorind sa cumpere un papagal. Dupa ce s-aplimbat multa vreme printre rafturi, acea doamna s-a oprit în dreptul uneicolivii în care a vazut un papagal foarte frumos. Hotarând sa-l cumpere, eaa chemat proprietarul magazinului sa-i întocmeasca factura.

Când proprietarul magazinului a observat ce intentiona sa cumpere doamna,  ia spus acesteia: “nu pot sa-ti vând acest papagal, pentru ca l-am vândut lamai multe persoane înainte, si de fiecare data afost adus înapoi .

Dar de ce se întâmpa aceceasta? a întrebat cumparatoarea. Desi nu voia sa-ispuna, proprietarul i-a marturisit ca la unul dintre stapânii pe care i-aavut, papagalul a învatat cele mai urâte cuvinte, pe care le rostesteatunci când te astepti cel mai putin.

Nu-i nici o problema; l-a asigurat atunci cumparatoarea. Am sa-l învat eu savorbeasca frumos!

Fiind hotarâtaacceptand aceasta provocare, dupa ce l-a cumparat si l-a dusacasa, acea domna, a închis papagalul într-o cusca noua. Imediat însa ce s-aacomodat cu noua cusca, acesta a început sa rosteasca cele mai rusinoasecuvinte!

Dupa ce zile în sir, cu multa rabdare, acea doamna a încercat sa-l învetealte cuvinte, noua proprietara i-a spus papagalului ca daca nu înceteaza cucuvintele urâte pe pare le rosteste, are sa-l pedepseasca foarte aspru.  Pentru ca papagalul a continuat folosind aceleasi vocabular, a doua zi,  aceasta, l-a închis în frigider.

Dupa însa numai câteva momente de diciplinare, proprietara a deschis usafrigiderului, iar papagalul a zburat imediat spre cusca lui. Dupa ce si-ascuturat aripile, acesta i-a spus proprietarei: “de acum înainte, nu voi mairosti nici un cuvânt urât, dar am o singura întrebare la care as dori sa-midai un raspuns:” ce-au facut curcanii pe care i-am vazut închisi înfrigider?

Nu-i asa ca pentru vorbele pe care le rostim, meritam deseori o pedeapsa lafel de aspra? Dumnezeu nu vrea însa sa ne congeleze, si nici sa ne arda înfocul iadului, de aceea este gata sa ne acorde iertarea Sa, pentru toaterelele pe care le-am savârsit.

Având astfel o viata si-o vorbire noua, trebuie sa comunicam adevarul înorice vreme.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca din prisosul inimii vorbeste gura,  daruieste-mi o inima noua, pentru ca si vorbirea mea sa fie cu har si dreasacu sare. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.