24 Aprilie

0
43

“Fiii lui Senaa au zidit poarta peștilor. Au acoperit-o cu scânduri, și i-au pus ușile, încuietorile și zăvoarele. Alături de ei a lucrat la dregerea zidului Meremot, fiul lui Urie, fiul lui Hacoț; alături de ei a lucrat Meșulam, fiul lui Berechia, fiul lui Meșezabeel; alături de ei a lucrat țadoc, fiul lui Baana; alături de ei au lucrat Tecoiții, ai căror fruntași nu s-au supus în slujba Domnului.” Neemia 3:3-5

Cel de-al treilea capitol al cărții Neemia ne descoperă un mare secret, care punându-l în practică, ne va ajuta să avem succes în fiecare acțiune creștină. Acest secret este cooperarea.

Neemia a organizat și a antrenat în lucrare diferite grupuri de persoane care să-l ajute să reconstruiască zidul cetății Ierusalimului. Chiar dacă aceste persoane au fost din grupuri etnice diferite și din țări diferite, cu un trecut diferit, au lucrat împreună pentru același obiectiv.

În loc să discute unul cu altul, sau să poarte un întreg interogatoriu cu Neemia, aceștia s-au strâns în jurul unui omcăruia Dumnezeu i-a dat o misiune. Lucrând în unitate, Dumnezeu i-a împuternicit să finalizeze lucrarea la care s-au angajat.

Cooperarea este cheia succesului pentru creșterea spirituală a fiecărei familii și a fiecărei biserici. Atât cei ce compun familia, cât și cei ce compun biserica, trebuie să se unească, ca să formeze o singură echipă și să se angajeze deplin pentru a urmări același scop și a urma același lider.

Când se ajunge la această unitate, nu mai există nicio limită pentru ceea ce Dumnezeu ar putea realiza prin slujirea pe care o împlinesc.

Ești un bun coechipier pentru cei din familia și din biserica ta? Sau ai tendința de a pune la îndoială ceea ce fac ceilalți, murmurând la fiecare decizie ?

Dacă fiind sincer cu tine însuți, ai descoperit că nu lucrezi prea bine cu ceilalți din jurul tău, recunoaște aceasta înaintea lui Dumnezeu și cere-i să-ți dăruiască un spirit de cooperare.

Procedând în acest fel, vei fi surprins de cât de mult va crește din punct de vedere spiritual familia ta și ce mare diferență va fi în slujirea pe care o vei împlini în biserică.

COOPERAREA ESTE SECRETUL CREȘTERII SPIRITUALE ÎN FAMILIE CÂT ȘI ÎN BISERICĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.