23 Septembrie – TU EȘTI UN PREOT! (3)

0
37

“Dumnezeul lui l-a învățat să facă așa, El i-a dat aceste învățături” (Isaia 28:26)

Câștigătorii la loterie fac deseori același comentariu: “Faptul că am câștigat atâția bani nu-mi va schimba viața”. Dar rareori se întâmplă așa. Șase luni mai târziu, și-au părăsit locul de muncă și și-au cumpărat o casă. Un sondaj efectuat printre câștigătorii la loterie confirmă următoarele două lucruri:

1) Cei mai mulți dintre ei au devenit mai nefericiți decât au fost înainte de a câștiga. De ce? Cereri nesatisfăcute și așteptări neîmplinite în rândul familiei și al prietenilor au dus la dezamăgire și indignare.

2) Nici unul dintre ei nu a putut renunța la banii câștigați. Dacă ai avut cândva mai mulți bani, ai tendința de a te simți nefericit dacă ai mai puțini. Faptul că ai bani, însă, nu-ți atribuie o valoare mai mare. E memorabil faptul că piesa muzicală “Acceptă jobul și șterge-o” a fost înregistrată de un om pe nume Johnny Paycheck (în rom. ““ cec pentru salariu ““ n.tr.)!

Isaia a scris: “Cel ce ară pentru semănătură, ară oare necontenit? “¦ Nu pune el grâul în rânduri”¦? “¦ Dumnezeul lui l-a învățat să facă așa, El i-a dat aceste învățături “¦Și lucrul acesta vine de la Domnul” (v. 24-29).

Asta înseamnă că indiferent ce ești, fermier sau pompier ““ Dumnezeu ți-a dat această meserie! E “chemarea” ta și are menirea de a face mai mult decât a-ți oferi siguranță financiară. Ea a fost concepută să-ți ofere demnitate și valoare și să împlinească planul lui Dumnezeu pe pământ.

Teologul Miroslav Volf spune: “Orice activitate omenească, oricât ar fi de complicată sau de simplă, e posibilă prin implicarea Duhului lui Dumnezeu în persoana care muncește; și orice activitate a cărei natură și rezultate reflectă valorile noii creații este realizată sub oblăduirea și inspirația Duhului lui Dumnezeu”.

Așadar, “orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul” (Coloseni 3:23).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.