23 Septembrie

0
36

” Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecaruia dintre voi, sa nu aiba despre sine o parere mai înalta decat se cuvine; ci sa aiba simtiri cumpatate despre sine, potrivit cu masura de credinta, pe care a împartit-o Dumnezeu fiecaruia.” Rom 12 :3

Nimeni sa nu aiba despre sine o parere mai înalta, decît se cuvine; era sfatul pe care apostolul Pavel l-a transmis credinciosilor din Roma. Era usor pentru ei sa se considere a fi cineva, pentru ca aveau cetatenie romana, oportunitate ce însemna un mare privilegi în acea vreme. Locuiau în capitala imperiului, cel mai important oras al vremii, iar multi dintre ei ocupau functii importante în cancelaria cezarilor.

Ca sa-i fereasca de ispita mîndriei, apostolul Pavel a aratat ca slujba fiecaruia este parte a unui întreg. Pentru ai ajuta sa înteleaga acest adevar, el a asemanat biserica cu un trup în care sunt mai multe madulare. Trupul este sanatos si functioneaza normal numai atunci cand madularele se pun în folosul altora siîmplinesc nevoile celorlalte madulare.

Tot asa este si în Biserica. Fiecarui membru i s-a dat cel putin un dar. Atunci cand fiecare foloseste darul primit spre folosul celuilalt, comunitatea este întarita, iar nevoile celor aflati în necazuri sunt împlinite. Numai slujind în acest fel putem birui mîndria, iar biserica poate sluji societatii în care a fost asezata.

Rugaciune. Doamne Isuse; ajuta-ma sa-mi folosesc darul pe care mi l-ai dat pentru a-i sluji pe altii, spre gloria Ta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.