23 Octombrie -PREGĂTEȘTE-TE DE ATAC (3)

0
42

“Pavel a scuturat năpârca” (Faptele Apostolilor 28:5)

Luca scrie: “Barbarii ne-au arătat o bunăvoință puțin obișnuită; ne-au primit pe toți la un foc mare, pe care-l aprinseseră din pricină că ploua, și se lăsase un frig mare. Pavel strânsese o grămadă de mărăcini, și-i pusese pe foc; o năpârcă “¦ s-a lipit de mâna lui. Barbarii, când au văzut năpârca spânzurată de mâna lui, au zis unii către alții: “Cu adevărat omul acesta este un ucigaș, căci “Dreptatea” nu vrea să-l lase să trăiască, cu toate că a fost scăpat din mare.” Pavel a scuturat năpârca în foc, și n-a simțit nici un rău. Oamenii aceia se așteptau să-l vadă umflându-se sau căzând deodată mort; dar, după ce au așteptat mult, și au văzut că nu i se întâmplă nici un rău, și-au schimbat părerea, și ziceau că este un zeu” (v. 2-6).

Părerile oamenilor sunt deseori schimbătoare, așa că iată un răspuns pe care trebuie să-l adopți: “scapă de ele!” Acești oameni au început prin a crede că Pavel este un criminal care a evadat și au sfârșit prin a crede că este un zeu. Incredibil! Putem învăța o lecției importantă de aici. Ferește-te de cei ce își schimbă părerea atunci când circumstanțele tale sunt altele.

Zidește-ți viața pe cei ce au părerile cele mai bune despre tine și care vor să le și aducă la suprafață. în spatele succesului spectaculos al lui Pavel în lucrare vei găsi oameni care nu au încetat niciodată să creadă în el. Pavel scrie: “Priscila și lui Acuila “¦ și-au pus capul în joc, ca să-mi scape viața” (Romani 16:3-4).

El l-a numit pe Epafrodit “fratele și tovarășul meu de lucru și de luptă, trimisul și slujitorul vostru pentru nevoile mele” (Filipeni 2:25). El spune că Onisifor “de multe ori m-a mângâiat, și nu i-a fost rușine de lanțul meu” (2 Timotei 1:16).

Caută astfel de oameni; ei te vor binecuvânta. Și încă mai pot fi găsiți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.