22 Octombrie – PREGĂTESTE-TE DE ATAC (2)

0
37

“Prietenul adevărat iubește oricând” (Proverbe 17:17)

Neemia a descoperit că nu toată lumea se bucură pentru succesul tău. “Atunci Sanbalat și Gheșem au trimis să-mi spună: “Vino, și să ne întâlnim “¦ își puseseră de gând să-mi facă rău. Le-am trimis soli cu următorul răspuns: “Am o mare lucrare de făcut, și nu pot să mă pogor; cât timp l-aș lăsa ca să vin la voi, lucrul ar înceta.” Mi-au făcut în patru rânduri aceeași cerere, și le-am dat același răspuns” (Neemia 6:2-4).

Să remarcăm cuvintele “am o mare lucrare de făcut și nu pot să mă pogor”. Acest răspuns ar putea fi clasificat pentru câștigarea Premiilor Academiei în materie de reacții la un atac! De fiecare dată când te oprești din lucrul pe care ți l-a dat Dumnezeu să-l faci și te cobori la nivelul criticilor tăi, i-ai trimis diavolului un semnal că strategia funcționează. Așa că te poți aștepta la mai multe de felul acesta. Gândește-te: dacă Dumnezeu te poate scăpa în perioade de încercare, El te poate apăra în perioade de neînțelegeri!

Așa că întoarce-te la zidul pe care te-a chemat să-l construiești și continuă să lucrezi. Nu te lăsa distras. Există trei feluri de oameni cu care te întâlnești în viață:

1) Omul critic. El e primul care arată cu degetul acuzator și ultimul care îți întinde o mână de ajutor.

2) Omul precaut. Când dai de necaz, el se depărtează de tine ca să nu se contamineze cu răspunderile pe care le observă la tine. Acest om nu este rău, el doar slujește propriilor interese. Nu-ți pune încrederea în el.

3) Omul dedicat. “Prietenul adevărat iubește oricând, și în nenorocire ajunge ca un frate”. Recunoaște acest gen de oameni și zidește-ți viața în jurul lor fiindcă ei sunt un dar de la Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.