23 Noiembrie

1
43

“Caci Eu stiu gîndurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.” Ieremia 29: 11

Dumnezeu te iubeste si are un plan minunat cu privire la viata ta. Da, El doreste sa împlineasca un lucru deosebit prin si în tine. Crezi acest adevar?

În ciuda lucrurilor pe care le afirma cultura noastra, noi nu sîntem produsul accidentului, sau al hazardului. Sîntem aici datorita lucrarii providentei lui Dumnezeu, care are un scop si un plan cu privire la fiecare dintre noi. Conform versetului de astazi, Domnul nu ne doreste nenorocirea, ci are pentru noi gînduri de pace, dorindu-ne un viitor glorios si o nadejde sigura.

Sa privim cu atentie la istoria vietii lui Iosif, descrisa de Vechiul Testament. Scriptura ne spune ca Dumnezeu l-a binecuvîntat pe Iosif într-unmod cu totul deosebit.  În spatele acestui succes pe care l-a avut Iosif, exista însa un mare secret. Desi Iosif a avut toate calitatile unui lider: viziune, curaj, hotarîre, caracter, abilitate si perseverenta, în viata lui a existat o calitate care le-a întrecut pe toate. Aceasta virtute spirituala a fost credinta!

Iosif a crezut în Dumnezeu în toate zilele vietii lui: fie bune, fie rele. Credinta este virtutea spirituala care i-a dat lui Iosif un sens în viata si l-a ajutat sa primeasca binecuvîntarile pregatite de Dumnezeu.

În ciuda obstacolelor si a tuturor împotrivirilor, Iosif a perseverat în credinta si a luat-o de la capăt de mai multe ori în viata. A facut fata tuturor circumstantelor care îi stateau în cale, si s-a împotrivit raului ce-i venea din jur. Da, s-a încrezut în Dumnezeu, si a trecut peste toate încercarile. L-a urmat pe Domnul sau în orice vreme si s-a încrezut în Stapînul cel mare.

De ce? Pentru ca Iosif a crezut ca Dumnezeu are un plan cu viata lui si stia că viitorul lui este în mînile Domnului. Ceea ce vreau sa spun este ca: Iosif a fost respins de propria lui familie. A fost aruncat într-o groapa si lasat sa moara. A fost vîndut ca sclav. A fost acuzat si încarcerat pe nedrept. A fost parasit si uitat. Însa, prin credinta de fiecare dataa mers mai departe.

Vreau sa te încurajez sa faci si tu acelasi lucru. Pastreaza-ti credinta în orice împrejurare a vietii. Fie ca traiesti momente frumoase, fie ca esti greu încercat, Dumnezeu are un plan perfect cu privire si la viata ta.

CREDE ÎN PROMISIUNEA LUI DUMNEZEU CONFORM CAREIA AI UN VIITOR GLORIOS SI O NADEJDE SIGURAPRIN EL.

1 COMENTARIU

  1. Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru meditatia de astazi.EL sa va fie calauza sa va dea putere in lucrarea pe care o faceti.( Col. cap. 3 ver. 16-17 )AMIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.