23 Iulie – BIRUITOR PĂNĂ LA CAPĂT

0
69

– “Mi-am isprăvit alergarea” (2 Timotei 4:7) –

Pentru a fi biruitor până la sfârșit, trebuie să înțelegi trei lucruri. Primul, că oamenii te vor părăsi. Motivul ar putea fi pentru că i-ai depășit în vârstă sau pentru că vor să-și împlinească viziunea sau pentru că ei nu vor să meargă acolo unde te duce Dumnezeu. Oamenii L-au părăsit pe Domnul Isus: “mulți din ucenicii Lui s-au întors înapoi, și nu mai umblau cu El” (loan 6:66). Al doilea, că vor veni încercări. Fiecare om pe care îl folosește Dumnezeu se mișcă de la o încercare la alta. Pavel scrie: “arătăm că suntem niște vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multă răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări “¦ prin cuvântul adevărului, prin puterea lui Dumnezeu “¦

Suntem priviți ca niște înșelători, cu toate că spunem adevărul; ca niște necunoscuți, cu toate că suntem bine cunoscuți; ca unii care murim, și iată că trăim; ca niște pedepsiți, măcarcă nu suntem omorâți; ca niște întristați, și totdeauna suntem veseli; ca niște săraci, și totuși îmbogățim pe mulți; ca neavând nimic, și totuși stăpânind toate lucrurile” (2 Corinteni 6:4-10). În ultimul rând, că Satana te va ataca.

Când o face, adu-ți aminte, că atacul e un semn de respect. Te anunță că ești valoros pentru Dumnezeu. De asemenea indică nivelul binecuvântării care te așteaptă după atac. Satana te va ataca atunci când Dumnezeu e pe cale să înceapă ceva în viața ta. Poate fi începutul unei relații, al unei cariere, al unei lucrări sau chiar nașterea unui copil pe care îl va folosi Dumnezeu. “Copilul tău dificil” ar putea fi un copil pus deoparte pentru Dumnezeu; de aceea el întâmpină mai multe dificultăți decât ceilalți copii ai tai. El are o misiune pe care a detectat-o dușmanul. Când vine atacul, bazeaza-te pe Cuvântul lui Dumnezeu și spune: “mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos!” (1 Corinteni’ 15:57).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.