23 Iulie

0
39

“Acum dar nu este nicio osîndire pentru cei ce sînt în Hristos Isus, care nu traiesc dupa îndemnurile firii pamîntesti, ci dupa îndemnurile Duhului. În adevar, legea Duhului de viata în Hristos Isus, m-a izbavit de Legea pacatului si a mortii.” Romani 8: 1-2

În meditatia din aceasta zi doresc sa îti pun o întrebare: Care dintre cuvintele de mai jos ar descrie cel mai bine viata ta: goala, plina de înselaciune, plina de frica sau împlinita, plina de credinta si curaj?

Numai o viata transformata de Duhul Sfînt poate fi caracterizata ca fiind împlinita, plina de credinta si curaj. Cred ca, asemenea mie si tu îti doresti o astfel de viata; nu-i asa ?

Cu toate acestea de atît de multe ori traim legati fiind de trecut, de modul în care am esuat în relatia cu Dumnezeu sau de pacatele savîrsite. Ma gîndesc în aceste momente la Petru. El s-a lepadat de Domnul Isus de trei ori, chiar în noaptea de dinaintea crucificarii. Apostolul a avut motive sa se desconsidere si sa creada ca este descalificat înaintea Domnului.

Însa dragul meu crestin, Dumnezeu nu lucreaza astfel. Dumnezeu l-a ajutat pe Petru, i-a restaurat viata si l-a folosit în lucrare. Acelasi lucru îl face si astazi cu tine.

De aceea, permite-mi sa te întreb: exista ceva în viata ta ce te tine legat de trecut din punct de vedere spiritual? Gîndeste-te putin la lucrul acesta. Se poate sa gasesti un lucru care sa nu fie dupa voia lui Dumnezeu, sau poate vei gasi sute de astfel de lucruri”¦

Însa orice problema ai avea, vreau sa te asigur ca pentru ca esti un copil al lui Dumnezeu, daca îți ceri iertare si te pocaiesti sincer, atunci inima ta va fi curata. Asa cum spune si apostolul Pavel în versetul de azi: “Acum dar nu este nicio osîndire pentru cei ce sînt în Hristos Isus.”

Satan vrea sa crezi exact opusul. Si ce usor mi se pare sa îl cred uneori. Însa, ca si copil al lui Dumnezeu tu nu esti abandonat datorita pacatelor tale.. Pentru ca Domnul Isus te iubeste, El vrea ca sa te caiesti si sa îti ceri iertare.

Îndreapta-ti atentia asupra acestui adevar. Si ma rog ca sa devii un urmas al Domnului Isus împlinit, plin de curaj si credinta. Si fie ca Dumnezeu sa te foloseasca în lucruri marete!

ADU-TI AMINTE CA DUMNEZEU TE IUBESTE, TE ACCEPTA SI TE IARTA
ATUNCI CÎND TE POCAIESTI SINCER SI ÎTI MĂRTURISESTI PĂCATELE CERÎNDU-TI IERTARE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.