23 August

0
46

“Stefan era plin de har si de putere, si facea minuni si semne mari în norod.” Faptele Apostolilor 6: 8

Stefan a fost un titan al credintei. A fost un om cu un caracter sfînt, dedicat deplin lucrarii la care a fost chemat. Despre el Sfînta Scriptura ne spune ca în mijlocul opozitiei, fata sa stralucea asemenea celei unui înger.

Dar, care a fost oaresecretul prin care Stefan a reusit sa sa traiasca o viata remarcabila, sa-i înfrunte pe potrivniciplin de curaj si apoi sa fie gata sa-si dea chiar si viata pentru credinta sa?

Cred ca exista multe lucruri care l-au ajutat pe Stefan sa fie un om sfînt. Iata trei dintre acestea, pe care ar trebui sa le împlinim si noi:

Integritatea. Stefan a fost un om “vorbit de bine, plin de Duhul Sfânt si întelepciune” (Faptele Apostolilor 6: 3). Chiar daca dusmanii sai îl dispretuiau, au trebuit totusi sa recunoasca ca Stefan era un om sfînt care traia urmîndu-L pe Dumnezeu.

Slujirea. Stefan era implicat activ în slujirea celor aflati în nevoie din comunitatea crestina de care apartinea. Compasiunea luipentru cei saraci era cunoscuta de toti. Fiindca era obisnuit sa slujeasca, înainte de a-si da ultima suflare, el a avut puterea de a-i ierta si pe acei care i-au pricinuit moartea, împroscîndu-l cu pietre. (Faptele Apostolilor 7: 60)

Tenacitatea. Stefan predica Evanghelia cu mult curaj si a ramas tare în credinta, în pofida amenintarilor, a intimidarii, sau a violentei celor ce îl prigoneau.

Daca te asemeni mie, atunci stiu ca îti doresti mai mult ca orice sa fii pe placul Domnului. Acest lucru cere sa ai un caracter sfînt, asemenea exemplului pe care ni l-a șasat Stefan.

PENTRU A TRAI O VIATA REMARCABILA PENTRU HRISTOS,  TREBUIE SA AI UN CARACTER IMPECABIL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.