“Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou …” Ezechiel 36:26

Cand Domnul Isus a vorbit despre “nasterea din nou” (loan 3:3), Nicodim nu putea intelege ideea ca o nastere din nou trebuie sa se produca dintr-o noua sursa. Nu conteaza cat de religios esti, Domnul Isus a spus: “… daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in imparatia lui Dumnezeu” (loan 3:5).

“Apa” asa cum se intampla cand se rupe apa, se refera la nasterea naturala. “Duhul” asa cum apare cand esti convis de Duhul Sfant ca ai pacatuit si cancl esti atras de Hristos, se refera la nasterea din nou.

Dar nasterea din nou nu iti sterge pur si simplu trecutul, dandu-ti un nou inceput. Dumnezeu spune: “Voi pune in voi o minte noua si va voi da inimi de carne. Voi turna Duhul Meu peste voi si El va va ajuta sa traiti dupa poruncile Mele”. Dumnezeu nu iti spune doar ce ai de facut, ci iti da si putere!

“Dar daca este adevarat, de ce tot cad?” Dar de ce ai cazut dupa ce te-ai nascut prima data? Pentru ca nu te-ai nascut incaltat! Nu, ci a trebuit sa inveti. iar apoi, te-ai impiedicat mai des decat mergeai. “Da, dar cad atat de des!” Cand mergeai ca un bebelus nu spuneai “Ups, iar am cazut, poate nici macar nu m-am nascut”. Greselile nu te fac invalid din punct de vedere spiritu­al, ci sunt parte din propria-ti crestere. Unii dintre noi cresc mai repede decat altii.

Asa ca fii curajos! “…Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.