22 Mai – Tânăr și vârstnic

0
47

“Tot așa și voi, tinerilor, fiți supuși celor bătrâni. Și toți în legăturile voastre, să fiți împodobiți cu sme­renie. Căci «Dumnezeu stă împo­triva celor mândri, dar celor sme­riți le dă har.»”  1 Petru 5.5

Câțiva călători treceau cu autoturismul pe un drum prăfuit în America Centrală, drum care ducea la nesfâr­șitele lanuri de porumb. Au întâlnit în această singurăta­te un cal bătrân care mergea pe marginea drumului cu două coșuri de porumb în spate. Călătorii se mirară de acest lucru, dar mai mare le-a fost mirarea când în­tâlniră imediat după aceea un mânz. Acesta alerga în urma calului bătrân. Mai departe călătorii au zărit țăra­nul care culegea porumb. Cu siguranță, trebuia să fie o legătură între țăran și cei doi cai. Călătorii l-au întrebat pe țăran și au primit următorul răspuns: “Calul bătrân e încărcat cu porumb și merge acasă unde soția mea go­lește coșurile și calul e trimis din nou înapoi. Mânzul aparține calului bătrân și îl urmează totdeauna. El nu poate duce coșuri grele, dar trebuie să învețe drumul, pentru ca mai târziu să facă el această lucrare.”

Folosește ca tânăr creștin orice ocazie de a învăța de la credincioșii vârstnici, cu mai multă experiență! Întot­deauna un tânăr poate fi plin de elan, dar fără expe­riența celui vârstnic se pot face multe greșeli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.