22 Iunie – CEDRI CEI MICI

0
49

-“1 se va da slava Libanului” (Isaia 35:2)” –

Solomon a folosit cedri din Liban la construirea Templului. Când a fost gata, slava lui Dumnezeu a umplut Templul. Să privim la patru tipuri de cedri pe care Dumnezeu încă îi folosește pentru a-Și zidi Biserica.

Cedri cei mici. Ei au fost folosiți pentru a face stâlpii gardului de la țarcul oilor. Un ghid spune că a văzut un camion încărcat cu cedri mici care erau transportați pe un drum plin de gropi, cotituri și curbe. Deși nu erau legați, nici unul nu a căzut. Ce imagine a consistenței și a rămânerii împreună! Acești oameni au ce le trebuie pentru a supraviețui gropilor, cotiturilor și întorsăturilor pe care le ia viața. Se spune că oamenii nu-și pot hotărî viitorul, dar își hotărăsc obiceiurile și acestea le hotărăsc viitorul. Iar cedrii cei mici au obiceiuri precum:

a) Rugăciunea. Ei vorbesc cu Dumnezeu ““ iar apoi stau să asculte: “în fiecare dimineață, El îmi trezește urechea, să ascult cum ascultă niște ucenici” (Isaia 50:4);

b) Citirea Bibliei. “Ezra își pusese inima să adâncească și să împlinească Legea Domnului” (Ezra 7:10). Te apropii tu de Cuvântul lui Dumnezeu cu inima pregătită și cu dorința de a-l împlini?

c) Mărturisirea. “Voi sunteți martorii Mei” (Isaia 43:10). Credibilitatea unui martor la tribunal determină care parte va câștiga. Cât de credibilă este mărturia ta?

d) Zeciuiala. “Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must” (Proverbe 3:9-10). Poate spui: “Dar după ce-mi plătesc facturile nu-mi mai rămâne mare lucru”. Dumnezeu dorește să fie pe primul loc în finanțele tale, nu pe ultimul. Când îl pui pe El pe primul loc, binecuvântările Lui se vor revărsa în toate domeniile vieții tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.