22 Ianuarie-ALERGAREA și ODIHNA

0
52


“Veniți singuri la o parte, într-un loc pustiu, și odihniți-vă puțin”
(Marcu 6:31)

Marcu notează: “Isus le-a zis: “Veniți singuri la o parte, într-un loc pustiu, și odihniți-vă puțin”. Căci erau mulți care veneau și se duceau, și ei n-aveau vreme nici să mănânce”.

Nimeni nu a avut vreo însărcinare mai mare decât Domnul Isus și nimeni nu a fost mai ocupat: nici măcar tu! Dar El a știut care e importanța relaxării. A înțeles echilibrul dintre muncă și odihnă, motiv pentru care a reușit să realizeze atât de multe lucruri într-un timp așa de scurt. Cu cât ai mai mult succes, cu atât mai multe presiuni vor fi asupra timpului tău și a energiei tale. Oamenii sunt minunați, dar ei te pot secătui.

Pe măsură ce cariera și chemarea ta se dezvoltă, lucrul acesta nu va face decât să accentueze presiunea și oboseala. Reînnoirea ta va necesita o atenție constantă. Dacă nu faci asta, fii sigur că cei din jurul tău nu o vor face. Străduiește-te, dar păstrează-ți același entuziasm. Pune-o în programul tău. Ia-ți liber o zi pe săptămână și relaxează-te.

Concentrează-ți atenția pe altceva decât pe muncă. Dacă faci asta, mintea îți va fi mai limpede, vei lua hotărâri mai bune, vei vedea viața prin alți ochi și vei face mult mai muite.

Oprește-te și răspunde la aceste întrebări: Cât de des îți programezi odihnă și relaxare? Ce faci ca să-ți odihnești mintea la lucru? Dar acasă? Dacă ai avea o zi întreagă la dispoziție doar pentru tine, ce ai face? Dacă găsești cu greu un răspuns la aceste întrebări, trebuie să te rogi: “Doamne, învață-mă să mă odihnesc. Învață-mă cum să mă întorc spre Tine, cum mă pot reface și cum pot fi înnoit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.