21 Ianuarie-GÂNDIND SI ACțIONÂND CA ISUS (4)

0
52

“Luați jugul Meu asupra voastră, și învățați de la Mine” (Matei 11:29)

Relația pe care a avut-o Domnul Isus cu Tatăl este modelul de relație pe care dorește Dumnezeu s-o ai cu El. Domnul Isus a fost atât de apropiat de Tatăl, încât a putut să spună: “Eu sunt în Tatăl, și Tatăl este în Mine” (Ioan 14:11).

Domnul Isus a avut o relație strânsă și cu Duhul Sfânt. Prima Lui predică consemnată începe cu: “Duhul Domnului este peste Mine” (Luca 4:18). El a fost “dus de Duhul” (Matei 4:1) și “plin de Duhul Sfânt” (Luca 4:1). Ei s-a întors după patruzeci de zile foarte grele de ispitire din partea diavolului în pustie: “plin de puterea Duhului” (Luca 4:14).

El a fost supus Tatălui și plin de puterea Duhului. El avea obiceiul să meargă la închinare (Luca 4:16). Practica memorarea versetelor (Luca 4:4). Luca spune că Domnul Isus “se ducea în locuri pustii, și Se ruga” (Luca 5:16). În momentele Lui de rugăciune, primea călăuzire. Odată, s-a întors de la rugăciune și a anunțat că era vremea să meargă într-o altă cetate (Marcu 1:38) și în urma unui alt moment de rugăciune, Și-a ales ucenicii (Luca 6:12-13).

Domnul Isus era condus de o mână nevăzută. “Tot ce face Tatăl, face și Fiul întocmai” (Ioan 5:19). În același capitol, El a spus: “Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud” (Ioan 5:30).

Astăzi roagă-te: “Tată, vreau să am mintea trează, sensibilă și predată ție în toate lucrurile; Tu să ai primul loc în viața mea! Preia conducerea vieții mele prin Isus Hristos. Amin!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.