22 Februarie-UITĂ-TE ÎN OGLINDA CARE TREBUIE!

0
32

“Podoaba voastră “¦ să fie omul ascuns al inimii” (1 Petru 3:4)

Cei mai mari creatori de modă ai lumii sunt preocupați de întreaga înfățișare a modelelor pe care le trimit pe scena. Ele trebuie să aibă accesoriile perfecte, frizura și machiajul potrivit. La fel este și cu Dumnezeu.

El ne-a creat ca persoane complete, cu trăsături specifice, cu personalități aparte și cu calități emoționale. El ne-a creat să fim niște ființe umane active, dotate cu gândire, cu sentimente și care funcționează în întregime, având propria noastră atractivitate unică. Dar El ne-a înzestrat cu mai mult decât cu o înfățișare fizică. El ne-a dăruit talente și daruri spirituale ““ calități lăuntrice pe care El dorește să le dezvolți și să le folosești pentru planurile Sale.

Ceea ce ești în interior trebuie să determine modul în care te vezi în exterior. Când înfățișarea îți determină valoarea, câteva kilograme în plus te pot distruge; la fel și coperțile revistelor care trâmbițează frumusețea fără caracter. Te uiți în oglinda în care nu trebuie!

Biblia spune: “Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule din aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii” (v. 3-4).

Când respectul de sine vine de la Dumnezeu și nu de la oameni, poți purta o ținută de cincizeci de lei de la un magazin caritabil sau una de cinci mii de lei de la un butic scump. Ești bine oricum deoarece recunoști că înfățișarea ta exterioară nu definește cine ești și nu-ți determină valoarea în ochii lui Dumnezeu.

Frumusețea lăuntrică nu se poate cumpăra, nu este gata făcută, nu se aplică asemenea fardurilor și nu se poate îmbrăca asemenea unui veșmânt. Este o lucrare a Duhului o “îndeletnicire interioară”.

Așa că uită-te astăzi în oglinda lui Dumnezeu și încearcă să vezi ce prețuiește El cel mai mult: frumusețea lăuntrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.