22 Februarie

2
49

“Vegheaza, si întareste ce ramîne, care e pe moarte, caci n-am gasit faptele tale desavîrsite înaintea Dumnezeului Meu. Adu-ti aminte dar cum ai primit si auzit! Tine, si pocaieste-te! Daca nu veghezi, voi veni ca un hot, si nu vei sti în care ceas voi veni peste tine.” Apocalipsa 3: 2-3

Cum ti-ai descrie credinta în aceasta zi: ca ceva supranatural sau ceva superficial? Aceasta întrebare ar trebui sa si-o puna fiecare copil al lui Dumnezeu din cînd în cînd.

Si daca astazi recunosti ca ai o credinta superficiala, în loc de o credinta supranaturala, vreau sa îti spun ceea ce i-a spus Domnul Isus bisericii din Sardes, asa cum gasim scrisînversetele biblice de astazi.

În primul rînd, Domnul Isus te îndeamna sa te trezesti. Pune în fata ta problema pacatului pe care îl ai si permite-i Domnului sa te cerceteze prin puterea Duhului Sfînt si sa te trezeasca.

În al doilea rînd, Domnul Isus îti spune “întareste ce ramîne” din credinta ta. Aceasta înseamna: începe din nou sa citesti Biblia. Roaga-te din nou cu si mai multa sîrguinta! Reia partasia cu ceilalti credinciosi. Încearca sa întaresti si sa cresti ceea ce a mai ramas din credinta ta.

Apoi Isus Hristos îti spune sa te uiti înapoi si sa-ti aduci aminte. Adu-ti aminte de momentul în care l-ai întîlnit pe Domnul si cît de încîntat erai de credinta pe care o aveai în El. Adu-ti aminte înca un lucru: ceea ce a facut Domnul pentru tine, cum ti-a sters pacatul si te-a salvat de pedeaspa vesnica din iad. Adu-ti aminte de mila cu care a privit Dumnezeu la viata ta. Uita-te înapoi!

Dar nu trebuie numai sa privesti înapoi, ci trebuie sa mergi înainte cu credinta. De aceea asculta-L pe Domnul, împlineste poruncile Lui si încearca sa împlinesti Cuvîntul Sau în viata ta zi de zi.

În final, Domnul Isus îti spune sa te pocaiesti. Aceasta înseamna sa lasi în urma tot trecutul tau si sa faci o schimbare de 180o întoarcîndu-te la Domnul. Daca îti dai seama ca ai o credinta lipsita de substanta, marturiseste acestlucru în fata lui Dumnezeu si recunoaste-ti sincer aceasta ipocrizie!

Daca esti asemenea celorlalti oameni, acest îndemn te poate enerva. Dar e mai bine asa, decît sa fii un ipocrit. Domnul Isus asteapta acesta schimbare a vietii tale. De aceea, în aceasta zi ma rog ca viata ta sa fie curatita, iar credinta sa-ti fie transformatadintr-una superficiala, într-una supranaturala.

DACA REALIZEZI FAPTUL CA AI O CREDINTA LIPSITA DE SUBSTANTA, RECUNOASTE LUCRUL ACESTA ÎN FATA DOMNULUI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.