22 Decembrie-GÂNDURI DESPRE RUGĂCIUNE (1)

0
122
“Dimineața eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine, și aștept” (Psalmul 5:3)

Este nevoie de timp ca oile să cunoască vocea păstorului lor și să învețe să aibă încredere în el pentru toate nevoile lor. Așadar, cum poți ajunge și tu să cunoști vocea lui Dumnezeu? lată câteva idei:

1) Oferă-i lui Dumnezeu primele clipe ale dimineții. Cu capul pe pernă și cu ochii încă închiși, oferă-l lui Dumnezeu primele secunde ale zilei. Spune: “Iți mulțumesc pentru odihna din timpul nopții. Astăzi vreau să fiu cu Tine”. C.S. Lewis a scris: “în clipa în care te trezești în fiecare dimineață “¦ toate dorințele și speranțele tale pentru ziua respectivă năvălesc asupra ta ca niște animale sălbatice. Și prirria datorie pe care o ai în fiecare dimineață constă în îndepărtarea lor; în ascultarea de acea voce diferită, în adoptarea acelui punct de vedere diferit, în faptul de a lăsa ca acea viață diferită, mai mare, mai puternică și mai tăcută să se reverse peste tine”.

2) Dă-I lui Dumnezeu atenția ța. Cuplul căsătoriților maturi a învățat despre comoara tăcerii împărtășite; ei nu au nevoie să umple aerul cu sporovăială lor continuă. Simplul fapt de a fi împreună le este îndeajuns. încearcă să taci înaintea lui Dumnezeu. “Opriți-vă, și să știți că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmul 46:10). Conștiența prezentei lui Dumnezeu este rezultatul tăcerii înaintea lui Dumnezeu. Domnul Isus s-a rugat: “Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine, și Eu în Tine; ca, și ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă “¦” (loan 17:21).

Când ești conștient de prezența lui Hristos “în tine” în cel mai profund mod? în ce măsură L-ai invitat în mod conștient să se simtă din ce în ce mai mult acasă în inima ta? Cum s-a dezvoltat practica intimității tale cu Dumnezeu în ultimii câțiva ani?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.