21 Septembrie – NU RENUNțA!

0
25


– “Voi vă bucurați mult, cu toate că acum, dacă trebuie, sunteți întristați”¦ prin felurite încercări”
(1 Petru 1:6) –

In anii 1950, Mary Kay Ash a fost prima femeie care a stat vreodată în bordul de directori ai companiei World Gift. Dar nu a fost o ascensiune ușoară! Deși și-a câștigat un loc în lumea corporatistă, asociații ei au refuzat să o ia în serios și au acuzat-o că “gândește ca o femeie”. Frustrată, ea s-a retras în 1963 pentru a scrie o carte destinată să le ajute pe femei în afaceri. Stând la masa ei din bucătărie, ea a enumerat toate lucrurile pozitive din companiile pentru care a lucrat, precum și lucrurile care puteau fi îmbunătățite. Făcând astfel, ea a creat un plan de marketing pentru compania ei ideală.

Contabila și avocatul ei au descurajat-o, dar cu sprijinul soțului ei, Mary Kay a creat o nouă linie de produse cosmetice și a recrutat și a pregătit un grup pentru vânzări format numai din femei. Motoul ei a fost: “Pe primul loc Dumnezeu, pe al doilea familia, pe al treilea cariera”. Când soțul ei a murit pe neașteptate, ea rămas statornică și și-a lansat o nouă companie. De la un stand în Dallas, SUA și o investiție de 5000 de dolari, Mary Kay Cosmetics a câștigat 200.000 de dolari în primul an, a mărit suma de patru ori în următorul, iar când a devenit publică în 1968, vânzările au fost de peste 10 milioane de dolari.

Mary Kay a scris trei best selleruri, modelul ei de afacere este predat la Harvard, revista Fortune a numit compania ei una dintre “Cele mai bune zece companii pentru femei” precum și una dintre “Cele mai bune 100 de companii pentru care să lucrezi în America”. Când a murit în 2001, ea avea 800.000 de consultanți independenți în materie de frumusețe, în 37 de țări, cu vânzări anuale de peste 2 miliarde. Nu subestima niciodată pe cineva care are viziune și determinare! Când te confrunți cu împotrivirea, nu renunța. “Voi vă bucurați mult”¦”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.