20 Septembrie – SETEA DUPĂ DUMNEZEU

0
45

– “imi însetează sufletul după Tine “¦ într-un pământ”¦ fără apă” (Psalmul 6:l) –

Mark Roberts scrie: “în timpul unei drumeții pe munte, am zărit un vârf care părea să fie numai la câțiva kilometri depărtare, așa că ne-am îndreptat spre el. Până am ajuns sus, ne-am folosit toată apa. Întoarcerea noastră a fost, din fericire, la vale, dar nu am găsit nici măcar un firicel de apă din care să ne potolim setea ce nu ne dădea pace. Am petrecut trei ore tânjind după apă, și nu ne-am mai gândit la altceva decât la cât de minunat e să avem ceva de băut”. Când David a spus: “îmi însetează sufletul după Tine “¦ într-un pământ sec, uscat și fără apă”, dușmanii lui făceau presiuni asupra lui și se întreba dacă nu cumva Dumnezeu l-a uitat.

Te-ai aflat într-o asemenea situație? Durerea ta e de nesuportat și Dumnezeu pare distant? Așa cum setea fizică este modul în care corpul îți spune că ai nevoie de apă, în lăuntrul tău există o sete spirituală pe care numai Dumnezeu o poate stinge. Și El o va face: ” Mă veti căuta [ca pe o necesitate vitală], și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima” (Ieremia 29:13).

Eforturile cu jumătate de inimă nu sunt de folos! Un învățător al Bibliei spune: “Singurul mod de a-L cunoaște pe Dumnezeu este “¦ la prima mână. Cei ce se mulțumesc să-L cunoască printr-o relație de mâna a doua nu-L cunosc cu adevărat. Ei doresc ca alții să se roage pentru ei în loc să se roage ei înșiși”¦ alții să le ofere versete în loc să le citească singuri. Ei se mulțumesc cu o biserică de la televizor sau cu o predică de pe internet. Fiecare om trebuie să’-L pună pe Dumnezeu la încercare, să vadă dacă El este cine spune că este, dacă promisiunile Sale sunt adevărate “¦ dacă îi va răspunde la rugăciuni”¦ dacă va fi lângă tine când ai nevoie de El”¦ dacă îți va da înțelepciune, putere, răbdare și perseverență “¦ Concluzie: El este cu adevărat, promisiunile Lui sunt adevărate și El o va face ““ de fiecare dată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.