21 Octombrie-ZDROBIREA

0
55

Facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42)

Dacă scopul tău este să fii folosit de Dumnezeu, să nu fi uimit când vei vedea că El îngăduie să treci prin vremuri potrivnice în care ești zdrobit. Domnul Isus a trecut prin ele și a spus: “Robul nu este mai mare decât stăpânul său” (Ioan 15:20).

Un învățător subliniază: “Intenția lui Dumnezeu nu este să ne rănească, ci să ne dezvolte capacitatea de a transmite dragostea Sa unei lumi ce duce lipsă de compasiune. Întristarea ne limpezește gândirea. E imposibil să ai o relație apropiată cu Dumnezeu dacă nu te desparți de independență, mândrie și de părerea persistentă că ideile noastre sunt mai bune decât ale lui Dumnezeu.Despărțirea e stația finală, înainte să mărturisim: “Eu nu pot; Dumnezeu poate”.

Pavel a mărturisit: “O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?” (Romani 7:24). Fiul risipitor s-a luptat cu porcii pentru mâncare (Luca 15:11 -32). Iosif, aflat încă în închisoare, a fost uitat de paharnic (Geneza 40:23).

Iona, când a ajuns în pântecele balenei, a mărturisit că aceasta a fost consecința faptului că a fugit de Dumnezeu (Iona 2:1-9). Petru a plâns cu amar așteptând afară și ascultând judecarea Domnului Isus (Luca 22:62). Domnul Isus a lăsat totul în seama lui Dumnezeu și s-a rugat: “Facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42).

Dumnezeu în căutarea Lui neobosită, mânată de dragoste, ne va separa de mândrie, de păcat, de nebunie și de independență (Matei 21:44). La fel cum Domnul Isus le-a servit ucenicilor pâine la Ultima Cină, Dumnezeu ne ia pe fiecare, ne frânge, ne binecuvântează și ne folosește”.

Treci cumva printr-o perioadă de frângere? Simte-te încurajat; în Împărăția lui Dumnezeu, frângerea e calea spre binecuvântare. Un paznic de noapte a spus-o în felul următor: “Mai bine să-L vezi pe Dumnezeu făcându-și lucrarea prin tine, chiar și numai o dată, decât să te trudești o viață întreagă prin propriile tale forțe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.