20 Octombrie -NU MAI LUPTA PRIN PROPRIA TA PUTERE!

0
36

“Nu ne luptăm călăuziți de firea pământească” (2 Corinteni 10:3)

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bombardierele Aliaților aveau mitraliere în față, în spate, dedesubt și deasupra. Avioanele B-17, cunoscute mai mult drept “fortărețele zburătoare”, duceau treisprezece mitraliere de calibrul 50

La un moment dat, oamenii de știință au sugerat că avioanele ar putea fi mai sigure fără aceste mitraliere. În absența greutății suplimentare a armelor, ele puteau zbura mai rapid și mai sus, sporind șansele de supraviețuire. Cu toate acestea, piloții erau de altă părere. Nici nu se gândeau să se îmbarce într-o misiune fără să aibă arme cu care să riposteze și să se apere.

Cu acest gând în minte, Jon Walker spune: “Noi facem aceeași alegere când trebuie să ducem propriile noastre lupte”. Dumnezeu spune că nu avem nevoie de acele arme”¦ că putem zbura mai rapid și mai sus cu El. “Măcar că trăim în firea pământească, totuși nu ne luptăm călăuziți de firea pământească”. Armele pe care ni le dă El “sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile”; noi nu avem nevoie de “călăuzirea firii pământești” (2 Corinteni 10:3-4).

Dar spunem “nu, mulțumesc”; vrem să ripostăm și să ne apărăm cu arsenalurile cuvintelor pline de mânie, atitudinilor impunătoare, manevrelor manipulatoare, scuzelor excesive și bombelor învinovățirii. Îți trebuie curaj dacă dorești să nu mai folosești armele firii pământești, “să iei scutul credinței” și să te înarmezi cu armele lui Dumnezeu (Efeseni 6:16).

Aceasta e credința de care a dat dovadă David când i-a spus lui Goliat: “Tu vii împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză; iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului” (1 Samuel 17:45).

Nu te mai lupta prin propria putere și lasă ca arsenalul spiritual al lui Dumnezeu să te apere: “El este un scut pentru cei ce se încred în El” (Proverbe 30:5).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.