21 octombrie

0
34

“Fratii mei, să priviti ca o mare bucurie cînd treceti prin felurite încercari, ca unii care stiti ca încercarea credintei voastre lucreaza rabdare.” Iacov 1:2-3

Nu stiu cum ati reactiona voi, dar cu siguranta putini ati fi cei care ar considera un intrus ca fiind un bun prieten. Desi suna ciudat si pare o nebunie sa facem lucrul acesta, este exact modul în care ne cere Iacov sa reactionam atunci cînd vine vorba de probleme si încercarile vietii.

Versetul ce astazi ne atentioneaza ca în viata probleme si încercarile vor veni. Iacov spune “atunci cînd treceti prin felurite încercari” si nu “daca se va întîmpla aceasta.” Cu totii cred ca avem probleme.

Ceea ce îi diferentiaza însa pe crestini de restul lumii, este modul în care acestia accepta si gestioneaza provocarile ce apar. Noi putem accepta cu bucurie si în pace greutatile vietii, pentru ca avem siguranta ca Dumnezeu se va folosi de ele pentru a întari credinta noastra si a ne face mai puternici în fata suferintelor.

Am considerat o credinta autentica, acea credinta ce poate fi testata. Aceasta credintaramîne puternica chiar si atunci cînd viața ajunge cioburi. Viata crestina este plina de noi începuturi, iar acestea apar datorita încercarilor si crizelor prin care ne este îngaduit sa trecem. Aceste timpuri de încercare nu sînt însa o pricina de cadere, ci o modalitate de a ne dovedi credinta în Dumnezeu.

Asa ca, sa nu fii surprins atunci cînd “vei trece prin felurite încercari”. Ci aminteste-ti în orice vreme ca Dumnezeu ti-a promis ca va fi prezent în mijlocul problemelor tale.

NU POTI EVITA PROBLEMELE, DAR LE POTI ÎNFRUNTA PRIN PUTEREA LUI DUMNEZEU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.