21 NOIEMBRIE ÎN CIUDA FAMILIEI SI A PRIETENILOR

0
33

– “Pentru aceasta am fost trimis” (Luca 4:43) –

După ce s-a întors acasă și fiind primit cu răceală, “Isus le-a zis: Un prooroc nu este disprețuit decât în patria Lui, între rudele Lui și în casa Lui” (Marcu 6:4). În alte locuri era considerat un erou, dar nu aici. “Rudele lui Isus “¦ ziceau: “Și-a ieșit din minți” (Marcu 3:21). Așadar, cum a făcut față Isus familiei Sale?

Este demn de remarcat faptul că nu a încercat să le controleze purtarea și nici nu a lăsat ca purtarea lor să i-o controleze pe a Lui. El i-a iubit, dar nu le-a cerut să fie mereu de acord cu El. El nu s-a supărat și nu a ripostat când L-au insultat. Și nu și-a făcut un scop în viață să încerce să le facă pe plac. Dacă familia ta îți îngreunează dorința ta de a-I sluji Domnului, iată trei lucruri pe care le-a făcut Isus:

1) El Și-a dat seama că familia Lui spirituală putea să-i ofere ceea ce familia lui fizică nu putea. De aceea noi avem nevoie de sprijinul și stabilitatea care rezultă din părtășia cu o biserică locală.

2) El nu a lăsat ca problemele familiale să-I umbrească chemarea de la Dumnezeu. Poate fami­lia ta nu înțelege și nu este de acord, dar nu trebuie să lași ca lucrul acesta să te împiedice să faci ceea ce te-a chemat Dumnezeu.

3) El a refuzat ca opinia mulțimilor să-i influențeze direcția în care merge. Întregul Capernaum “voia să-L oprească să nu plece de la ei”Luca 4:42). Dar El s-a opus curentului mulțimii ancorân-du-Se în stânca scopului Său: de a zidi împărăția lui Dumnezeu, nu a Lui. Imaginează-ți că între­gul oraș vrea să stai și totuși tu pleci. Este posibil ca toți acești oameni să se înșele? Da! Domnul Isus a urmat voia lui Dumnezeu. Și tu trebuie să faci la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.