20 NOIEMBRIE CUM SĂ IEI HOTĂRÂRI DIFICILE

0
42

– “Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic” (Psalmul 118:6) –

Toți eroii Bibliei au avut slăbiciuni, dar ca personalitate ei au fost așa de diferiți cum e creta față de brânză. Un lucru aveau în comun: erau dispuși să ia hotărâri dificile. Să remarcăm:

1) Hotărârile dificile presupun risc. Când Uniunea Sovietică s-a extins și a anexat Letonia în 1940, Vice-ambasadorul Statelor Unite la Riga era îngrijorat că rezervele Crucii Roșii americane vor fi jefuite. Pentru a se păzi de lucrul acesta, a cerut permisiunea de la Departamentul de Stat din Washington DC să pună un steag american deasupra Crucii Roșii pentru a împiedica pe oricine să ia rezervele. “Nu există precedent pentru o astfel de faptă”, i-au răspuns cei de la Biroul Secretariatului de Stat. Când Vice-ambasadorul a primit mesajul acesta, s-a urcat și a pus per­sonal steagul pe stâlp, apoi a telefonat la Departamentul de Stat: “Din acest moment am stabilit un precedent”. ‘

2) Hotărârile dificile presupun caracter. Chuck Swindoll scrie: “Curajul nu se limitează la câm­pul de luptă și nu înseamnă să prinzi hoțul din casa ta. Adevăratele teste ale curajului sunt mult mai liniștite. Ele sunt testele lăuntrice, precum a rămâne credincios când nimeni nu se uită, a îndura durerea când camera e goală, a-ți susține părerea singur când nu ești înțeles”. Fie că ești capul familiei sau conduci o afacere sau o biserică, ispita de a te plânge apare ușor.

Mulțumește-i lui Dumnezeu pentru vremurile grele. Acesta este motivul pentru care ai parte de ele ““ ca să fi un lider. Dacă totul ar merge bine, nimeni nu ar mai avea nevoie de tine. Când trebuie luate decizii dificile, încrederea ta se poate găsi în aceste cuvinte: “Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic” (Psalmul 118:6)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.