21 Noiembrie

1
47

“Dar adu-ti aminte si de mine, cînd vei fi fericit, si arata, rogu-te, bunatate fata de mine; pune o vorba buna pentru mine la Faraon, si scoate-ma din casa aceasta. [“¦]Mai marele paharnicilor nu s-a mai gîndit însa la Iosif. L-a uitat.” Geneza 40:14, 23

În versetul de astazi citim una dintre cele mai triste fraze din Biblie.

Iosif l-a rugat pe paharnicul împaratului sa nu uite de el atunci cînd va iesi din închisoare. Dar, odata iesit din închisoare, paharnicul a uitat de Iosif!

Dupa aceasta întîmplare, Iosif a trebuit sa mai stea închis înca doi ani. Cu toate acestea, Iosif s-a încrezut în timpul hotarît de Dumnezeu. Si chiar asa a fost: Dumnezeu s-a folosit de acesti doi ani pentru a-l transforma pe Iosif într-un viitor lider.

Ai experimentat vreodata împotrivire, durere sau orice alta “închisoare” pe care nu ai înteles-o niciodata? Ai întîmpinat vreodata în viata ta încercari, teste, pacate?

Cu siguranta ca raspunsul este afirmativ. De ce? Pentru ca traim în ceea ce se numeste viata!

În calitatea noastra de urmasi ai lui Dumnezeu nu ni s-a promis niciodata ca vom avea un drum usor si o viata lipsita de probleme. Nu! Niciodata sa nu crezi lucrul acesta. Ceea ce trebuie sa stim cu totii este ca modul în care ne raportam la problemele vietii este lucrul care face diferenta.

Foarte rar putem shimba circumstantele; putem însa sa raspundem problemelor prin modalitatea pe care Dumnezeu ne-o ofera! Asa cum a facut si Iosif, atunci cînd se afla în închisoare.

Lucrurile acestea se întîmpla pentru ca Dumnezeu doreste sa lucreze în viata ta, asa cum a facut-o si în viata lui Iosif, ajutîndu-te sa mergi mai departe si pregatindu-ti o binecuvîntare asa cum nici nu îti poti închipui.

VEI AVEA PROBLEME MEREU, ÎNSA, MODUL ÎN CARE LE DEPASESTI FACE DIRENTA ÎN LUMEA ACEASTA.

1 COMENTARIU

 1. Imi place Iosif. Despre el numai de bine se vorbeste. Un om caruia Dumnezeu ii vorbeste si un om care aude vocea LUI.
  Am gasit o poezioara care spunea:

  “Lumea asta batrana ar fi mult mai buna
  Daca oamenii pe care ii intalnim ar spune:
  ” Stiu ceva bun despre tine”
  si ne-ar trata in felul acesta.

  Ar fi frumos si placut daca fiecare strangere de mana,
  Ar fi reala, din toata inima,
  Ducand cu ea aceasta asigurare
  “Stiu ceva bun despre tine”
  ….”

  Ca si in situatia lui Iosif prezentata mai sus, noi inca suntem intr-o stare smerita…. insa…. cand vom ajunge la APOGEU, vom gasi in noi “ceva bun despre mine si tine”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.