20 Noiembrie

0
36

“Dupa ce a auzit cuvintele nevestei sale, care-i zicea: “Iata ce mi-a facut robul tau”, stapînul lui Iosif s-a mîniat foarte tare. A luat pe Iosif, si l-a aruncat în temnita în locul unde erau închisi întemnitatii împaratului; si astfel Iosif a stat acolo, în temnita.” Geneza 39:19-20

Avem cu totii un simt acut al dreptatii si al echitatii, nu-i asa? Aceasta este o caracteristica înnascuta în fiecare din noi.

Traim cu ideea, care de altfel este o idee buna, ca o persoana care face un lucru în dreptate si adevar, va fi rasplatita. Si, mai traim si cu ideea ca atunci cînd cineva greseste, trebuie pedepsit.

Dar, lucrurile nu se întîmpla tot timpul asa, nu?

Cu siguranta lucrurile nu s-au desfasurat în acest mod în viata lui Iosif. El a fost tratat gresit de atîtea ori, a fost tratat rau si gresit înteles; a ajuns si în închisoare, si aceasta nu pentru ca ar fi facut lucruri rele, ci pentru ca a ales sa actioneze în dreptate.

Iosif este un exemplu extraordinar prin modul de a raspunde cu credinciosie lui Dumnezeu si de a-si pastra convingerile în ciuda circumstantelor vietii. Si, din ceea ce ne face cunoscutSfînta Scriptura, aflam ca el a facut toate acestea fara a se plînge si fara a accepta compromisul. Sentimentul care l-a caracterizat a fost bucuria de a se conforma cerintelor lui Dumnezeu.

Chiar daca s-a aflat în vremuri de restriste sau în vremuri de prosperitate, Iosif a actionat cu credinciosie fata de Dumnezeu.

Cum este viata ta acum? Traiesti timpuri de restriste, desi poate nu esti vinovat?
Daca te gasesti în aceasta situatie, cum reactionezi fata de Dumnezeu: esti nemultumit, nervos si suparat? Sau, asa cum a facut Iosif, accepti lucrurile cu seninatate, în ciuda circumstantelor vietii?

Aminteste-ti mereu ca Dumnezeu poate sa îti ofere pace si bucurie, indiferent de lucrurile prin care treci acum. Te îndemn sa te bazezi pe El întotdeauna!

FII CREDINCIOS LUI DUMNEZEU, INDIFERENT CARE SÎNT CIRCUMSTANTELE VIETII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.