21 Martie-MÂNA LUI DUMNEZEU (1)

0
46

“Când privesc cerurile-lucrarea mâinilor Tale” (Psalmul 8:3)

Să ne uităm la mâna lui Dumnezeu în Scriptură: mâna Lui în creație. Psalmistul David a spus: “Când privesc cerurile-lucrarea mâinilor Tale-luna și stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: “Ce este omul, ca să Te gândești la el?” (v. 3-4).

Biblia începe prin a ne spune: “La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul” (Geneza 1:1). Într-o vreme în care mulți pun la îndoială inspirația și caracterul neschimbător al Bibliei, noi trebuie să-i învățăm pe copiii noștri Cine a creat universul, Cine îl conduce și Cui îi este răspunzător fiecare dintre noi. În 1961, Yuri Gagarin, primul cosmonaut rus care a mers în spațiu, s-a lăudat: “M-am uitat și m-am tot uitat, dar nu L-am văzut pe Dumnezeu”. Dar ști ce? Într-o zi, el îl va vedea pe Dumnezeu, va sta înaintea Lui și va fi judecat (Romani 14:11-12).

Cu toții vom trece prin asta! Credința și rațiunea nu sunt neapărat opuse. Dar când rațiunea nu te va duce cu un pas mai departe, credința o va face, deoarece ea te leagă de Dumnezeu. Stelele l-au convins pe David de existența lui Dumnezeu. Se spune că dacă am număra stelele cu o rată de 125 pe minut, ne-ar lua 2000 de ani pentru a număra numai stelele din Calea Lactee. Și că ar fi necesare zece miliarde de ființe umane care să stea una lângă alta pentru a forma diametrul unei stele de dimensiune medie. Uimitor, nu-i așa?

Pavel spune: “În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui, se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți” (Romani 1:20).

Dacă te uiți, îl vezi pe Dumnezeu la lucru peste tot ““ chiar și în propria ta viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.