20 Martie-CINA DOMNULUI

0
214

“Acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea” (1 Corinteni 11:24)

Dacă ești născut din nou iată trei motive pentru care trebuie să iei parte la Cina Domnului:

1) Pentru a conștientiza harul. Nimeni nu va putea sta în cer și să spună: “Iată ce am reușit să facem Domnul Isus și cu mine”. Dacă ar trebui să plătești un leu pentru datoria păcatului tău, lucrul acesta te-ar face co-răscumpărător cu Hristos. Ce ofensă ai aduce tu crucii! (Efeseni 2:8-9). Compozitorul Horatio Spafford a scris: “Păcatul meu, o, ce fericire, ce binecuvântare. Păcatul meu, nu în parte, ci deplin, e răstignit pe cruce și nu mai trebuie să-l port. O suflet al meu, laudă-L pe Domnul, laudă-L pe Domnul!”

2) Pentru a rămâne sensibil fată de păcat. “Fiecare să se cerceteze, deci, pe sine însuși, și așa să mănânce din pâinea aceasta și să bea din paharul acesta. Căci cine mănâncă și bea, își mănâncă și bea osânda lui însuși, dacă nu deosebește trupul Domnului” (1 Corinteni 11:28-29).

Dacă spui: “Dacă păcătuiesc și mă împărtășesc, înseamnă că beau pedeapsă lichidă?” Nu, ci ceea ce contează este “maniera” în care te apropii de Dumnezeu. Nu trebuie să eviți paharul împărtășirii, trebuie doar să-ți mărturisești păcatul și apoi să bei paharul, plin de recunoștință.

3) Pentru a-ți concentra atentia asupra revenirii lui Hristos. “Nu voi mai bea din rodul viței, până în ziua când îl voi bea nou în împărăția lui Dumnezeu” (Marcu 14:25).

Fiecare serviciu de Cina Domnului te apropie de cel mai mare eveniment: Nunta Mielului din cer (Apocalipsa 19:7). Ai și tu în plan să fii acolo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.