21 Martie

1
47


“Dragostea este îndelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mîndrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se mînie, nu se gîndeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfîrsi; limbile vor înceta; cunostinta va avea sfîrsit.” 1 Corinteni 13: 4-8

Dragostea este unul dintre cele mai mari daruri date de Dumnezeu noua, credinciosilor. Si nu numai ca El ma iubeste pe mine si pe tine, dar ne-a si înzestrat cu abilitatea de a-i iubi pe altii. Si cît de minunat este darul acesta!

Domnul Isus Hristos ne cheama sa îi iubim pe ceilalti oameni, indiferent de care le este trecutul, culoarea, rasa sau religia. De ce? Pentru ca Dumnezeu iubeste oamenii si ne îndeamna si pe noi sa facem la fel.

Cum putem iubi oamenii? Trebuie sa fim atenti la nevoile celor din jur si trebuie sa îi ajutam. Poate ca persoana alaturi de care lucrezi are nevoie de încurajare sau de un simplu: “Cum esti azi?” Si aici nu ma refer la acea întrebare superficiala, cu sensul: “Ce faci azi?”, nu. Acestea sînt discutii neînsemnate. Eu ma refer la acele momente cînd trebuie sa îti faci timp si sa asculti cu mare atentie raspunsul la întrebarea ta si de ce nu, sa arati ca îti pasa si ca vrei sa ajuti.

La fel de important poate fi si chelnerul ca ti-a servit masa saptamîna trecuta la restaurant. Si el are nevoie sa simta ca serviciile îi sînt apreciate. Exista atîtea oportunitati prin care poti arata oamenilor ca îi iubesti!

Pe paginile Scripturii ni se arata mereu cum Domnul Isus i-a iubit pe oameni. El a suferit alaturi de cei care se aflau în nevoi si i-a ajutat în durerile lor.

Astazi vreau sa te provoc sa iesi afara din vizuina ta si sa încurajezi pe cineva, asa cum a facut si Domnul Isus Hristos. Ajuta-i pe cei aflati în nevoi”¦ Te cred ca esti ocupat, ca vrei sa faci multe lucruri într-o zi, însa, nu stii cum dragostea si încurajarea pe care le oferi unei persoane pot fi calea prin careaceasta persoanasa îl cunoasca pe Dumnezeu.

DRAGOSTEA ESTE UNUL DINTRE CELEMAI MARI DARURI PE CARE LE PUTEM PRIMI DE LA DUMNEZEU.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.