„Legea Domnului este desăvârșită”
(Psalmul 19:7)

Dintre toate cuvintele rostite vreodată numai „Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător” (Evrei 4:12). Deci, atunci când citești Biblia, ai acces la o putere care-ți poate schimba viața.

Să privim la câteva din minunatele caracteristici și efecte atribuite Cuvântului lui Dumnezeu în Psalmul 19.

1) legea Domnului este desăvârșită”. Pentru a înțelege cuvântul „lege”, gândește-te la forțele guvernatoare prin care funcționează lucruri precum atracția gravitațională, aerodinamica și fizica.

Când negi sau sfidezi aceste legi, suferi; când operezi în conformitate cu ele, câștigi, dar oricum ai face tu, ele sunt mereu în vigoare! La fel este și Cuvântul lui Dumnezeu. El nu poate fi îmbunătățit, nu se poate adăuga nimic la el și nu se poate scădea nimic din el. El este potrivit și are puterea de a împlini planurile Sale pentru viața ta. în plus, el „înviorează sufletul”! De ce să nu-l accepți?

2) ..Mărturia Domnului este adevărată” (v. 7). Poți conta pe caracterul demn, de încredere și pe acuratețea Cuvântului lui Dumnezeu în toate împrejurările din viața ta. într-o lume cu valori, condiții și relații în schimbare, poți să-ți pui toată încrederea în Scriptură, convins că ea va rezista – și că te va susține și pe tine! în plus, Biblia „dă înțelepciune celui neștiutor” – celui ignorant și imatur. Va produce în tine o înțelepciune care va depăși înțelepciunea pe care o poți primi din cărți și prin educație.

3) ..Orânduirile Domnului sunt fără prihană” (v. 8). Orânduirile Domnului sunt precise, corecte și pline de virtute, iar noi suntem chemați să „ne dăm … toate silințele ca să unim cu credința noastră fapta” (2 Petru 1:5) Cu alte cuvinte, să urmărim excelența în materie de morală. Lucrul acesta nu se poate realiza prin puterea voinței, ci prin puterea cuvântului supranatural al lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.