„Să ia seama să nu cadă” (1 Corinteni 10:12)

Majoritatea oamenilor nu și-au plănuit dinainte să fie infideli. Din întâmplare s-au aflat cu persoana nepotrivită, la momentul nepotrivit, în dispoziția nepotrivită. Biblia ne avertizează clar: „cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă”. Când te gândești „mie nu mi se va întâmpla”, ești o țintă pentru diavol! Așadar, cum îți poți asigura relația împotriva unei infidelități? Printr-o comunicare constantă.

1) Comunică regulat cu Dumnezeu. Domnul Isus a spus: „Când vă rugați… să vă rugați: „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi” (Matei 6:7-11). Comunicarea zilnică cu Dumnezeu te înarmează împotriva nebuniei maritale. El a știut și că trebuie să vă rugați laolaltă. Cuplurile care se roagă împreună sunt mai greu de despărțit.

2) Fii credincios Cuvântul Său! Cărțile despre căsnicie te pot informa, dar numai Biblia, manualul de căsnicie a lui Dumnezeu are puterea de a transforma viața voatră împreună. Lecturarea Bibliei împreună îți luminează înțelegerea; ea expune, sensibilizează și curățește intențiile inimii; îți păzește relația.

3) Comunicați în mod deschis unii cu alții. Zidește „împrejmuiri relaționale” pentru ca ispita să rîu pună stăpânire. Stabilește reguli sensibile de interacțiune cu partenerul/a tău/ta. Fiți deschiși și cinstiți unul cu celălalt în legătură cu relațiile sociale, relațiile de la locul de muncă și cele de la biserică.

Tot ceea ce face ca soțul sau soția ta să se simtă stingherit trebuie notat și când e posibil, schimbat. După Dumnezeu, voi reprezentați cea mai bună protecție reciprocă împotriva eșecului. Așadar, ascultă, învață și iubește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.