21 IULIE SĂ NE PĂSTRĂM CREDINțA (1)

0
48

“Vă îndemn să luptați pentru credința” (Iuda 3)

Înainte de a-i părăsi pe liderii bisericii din Efes pentru ultima dată, Pavel a spus: “după plecarea mea, se vor vârî între voi lupi răpitori, care nu vor cruța turma; și se vor scula din mijlocul vostru oameni, care vor învăța lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor. De aceea vegheați, și aduceți-vă aminte că, timp de trei ani, zi și noapte, n-am încetat să sfătuiesc cu lacrămi pe fiecare din voi. Și acum, fraților, vă încredințez în mâna lui Dumnezeu și a Cuvântului harului Său, care vă poate zidi sufletește, și vă poate da moștenirea împreună cu toți cei sfințiți” (Faptele Apostolilor 20:29-32). Era Pavel un alarmist? Nu, dar să mergem mai departe.

Câțiva ani mai târziu, vorbindu-i aceleiași biserici din Efes, Dumnezeu spune: “ți-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ți, deci, aminte de unde ai căzut; pocăiește-te, și întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine, și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești. Ai însă lucrul acesta bun: că urăști faptele Nicolaiților pe care și Eu le urăsc. Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul” (Apocalipsa 2:1-7). Să remarcăm cuvintele: “întoarce-te la faptele tale dintâi”. Trebuie să ne repetăm în continuu adevărurile biblice și să facem tot posibilul să le transmitem copiilor. Care sunt aceste adevăruri fundamentale pe care se zidește biserica?

Infailibilitatea Scripturii, nașterea din fecioară, viața fără păcat, moartea ispășitoare, învierea trupului și lucrarea mijlocitoare a Domnului Isus Hristos, nevoia noastră de a fi mântuiți, botezați, umpluți cu Duhul Sfânt și de a duce Evanghelia în cele patru colțuri ale pământului, anunțând reîntoarcerea lui Isus Hristos ca să domnească din nou. Acestea formează funda­mentul ne-negociabil “care a fost dat sfinților odată pentru totdeauna” (luda 3). Așadar, să ne păstrăm credința!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.