21 Iulie

0
48

“Isus a plecat cu ei ; dar nu era departe de casa , când sutasul a trimisla El pe niste prieteni sa-I spuna:”Doamne , nu Te mai osteni atâta,  pentruca nu sunt vrednic sa intri sub acoperamântul meu. De aceea nici num-am socotit vrednic sa vin eu însumi la Tine. Ci zi o vorba, si robul meuva fi tamaduit. Caci si eu, care sânt sub stapânirea altuia, am sub mineostasi. Si zic unuia: ” Du-te!” si se duce;altuia:” Vino!” si vine; sirobului meu:”Fa cutare lucru!” si-l face.

Când a auzit Isus aceste vorbe, S-a minunat de sutas, S-a întors sprenorodul , care mergea dupa El, si-a zis:” Va spun ca nici chiar în Israeln-am gasit o credinta atât de mare.” Luca 7:6-9

Sutasul roman despre care vorbeste pasajul biblic de astazi a fost nunumai un om smerit, dar si un om al credintei. Pentru ca nu se simteavrednic ca Domnul Isus sa-i calce pragul, a trimis niste prieteni care sa-Ispuna:”nu te mai deranja sa ajungi pâna în casa mea. Zi numai un cuvânt sirobul meu se va tamadui!”

Ati înteles ce-a vrut sa spuna de fapt acel ofiter roman? “Doamne; pentruTine este deajuns numai un cuvânt si robul meu se va face bine!” Dupa ceDomnul Isus a auzit acest mesaj, evanghelistul Luca ne spune ca Domnul s-amirat si-a spus multimii care îl urma: “Nici chiar în Israel n-am gasit ocredinta asa de mare!”

Un crestin adevarat va conta întotdeauna pe Cuvântul Domnului, avândîncredere deplina ca ceea ce El spune, se va împlini întocmai.

Am auzit o întâmplare traita de doi tineri proaspat casatoriti, care s-aumutat în casa lor. În prima dimineata petrecuta împreuna, sotia si-a dattoate silintele sa-i pregateasca sotului sau primul mic dejun.Dar dupa ceproaspatul sot a mâncat ce i se pregatise, a exclamat :” bun; dar nu-i asacum pregatea mama!”

Dezamagita de acest raspuns, în urmatoarea dimineata, sotia cu si mai maregrija a pregatit totul, pentru ca sotul ei sa fie multumit. Dar si deaceasta data dupa ce a servit micul dejun, sotul a privit-o în ochispunându-i: “este mult mai bine; dar înca nu-i asa cum pregatea mama!”

Acest lucru s-a întâmplat în mai multe dimineti la rând. Desi de fiecaredata sotia încerca sa pregateasca cel mai gustos si atractiv mic dejun , defiecare data însa auzea aceleasi cuvinte:” Nu-i asa cum îl pregatea mama!”

Din pricina acestor critici si a lipsei de apreciere, în urmatoareadimineata, tânara sotie a ajuns la exasperare. De aceea în mod deliberat apregatit ouale pâna ce le-a ars, a prajit slanina pâna ce s-a facut neagra,  iar din pâinea din toster iesea fum. Pentru ca în cafea n-a pus nici zaharsi nici lapte, aceasta era imposibil de baut.

Dupa ce le-a pus pe toate într-o farfurie si le-a asezat pe masa, sotul eis-a asezat sa manânce. Dupa ce acesta a terminat, când sotia se astepta saprimeasca cele mai aspre reprosuri, acesta s-a întors spre ea deplinsatisfacut spunându-i:” În sfârsit ai reusit sa pregatesti un mic dejun asacum îl pregatea mama!” De ce ti-au trebuit atâtea zile?

Stim cu adevarat ce asteptam de la cei din jurul nostru? Sunt acesteasteptari doar pretentii personale, sau sau lucruri dupa voia luiDumnezeu?

Pentru ca sutasul roman avea asteptari mari de la Domnul Isus si acesteaerau dupa voia lui Dumnezeu, i s-a facut dupa masura credintei.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa traiesc prin credinta, pentru ca înviata de fiecare zi sa împlinesc numai ceea ce Tu astepti. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.