21 Ianuarie

1
42

” Isus le-a zis: “Veniti dupa Mine, si va voi face pescari de oameni.” Marcu 1:17

Domnul Isus a spus ucenicilor: “va voi face pescari de oameni!” Acestia stiau totul despre felul cum se prind pestii, dar Domnul Isus, i-a chemat pentru o slujire ce este mult mai importanta: sa cîstige barbati si femei, pentru Împaratia lui Dumnezeu. În acest fel ei trebuiau sa coboare cerul pe pamînt si sa aduca dragostea si pacea printre oameni.

În aceasta misiune, ucenicii n-au fost chemati sa fie spectatori, avînd în lucrarea lui Dumnezeu doar un rol pasiv. Ci ei urmau sa împlineasca o slujba semnificativa, fiind participanti activ în procesul de mîntuire a omenirii. Ei trebuiau sa-i ajute pe semenii lor sa-L cunoasca pe Hristos si sa experimenteze o înnoire profunda a vietii, pentru ca în acest fel sa contribuie la schimbarea lumii.

Pentru ca au înteles ca erau lucratori împreuna cu Dumnezeu la mîntuirea lumii, ucenicii au raspuns imediat si s-au angajat sa lucreze cu daruire si entuziasm. Nu se întîmpla însa acelasi lucru totdeauna:

Un pescar patimas, a observat un om care încerca sa pescuiasca, aruncînd undita în apa, de pe marginea unui bazin. Observînd dedicarea si consacrarea acestui necunoscut ce urmarea cu mare atentie firul de la undita, pescarul l-a întrebat:

” Hei tu de colo; ce faci? ” ” Pescuiesti?” Asa cred; i-a raspuns strainul!. N-o sa prinzi nici un peste aici; Nu vezi ca acesta este un bazin de înot? Nici nu ma astept sa prind vreun peste, a raspuns strainul; acum fac doar baie la rîme!

Asemenea acestui necunoscut, sunt asa de multi crestini astazi, care fac doar baie la rîme. Si în multe biserici în loc sa se pescuiasca cu adevarat prin slujiri care sa fie un cîrlig prin care sa fie cîstigati cei pierduti, acestea sunt doar o baie buna pentru rîme.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu un pescar adevarat, ca prin viata si slujirea mea, multi oameni sa fie cîstigati pentru Tine si Împaratia Ta. Amin.

1 COMENTARIU

 1. Apreciez mult faptul ca indemnati crestinii la a medita profund la marea chemare si trimitere pe care Domnul Isus a adresat-o fiecaruia dintre noi si cred ca e o mare responsabilitate pe care trebuie sa ne-o asumam si sa incercam sa o implinim si spun ca Duhul lui Dumnezeu sa ne ajute la aceasta!
  Totusi, daca mi se permite,fara nici un fel de rautate, ci doar din dorinta de a fi de folos, va sfatuiesc sa nu mai folositi ilustratii de genul “baie la rame”, care sunt extrem de rasuflate si fac sa paleasca seriozitatea si importanta cu care trebuie abordata lucrarea de “pescuire de suflete”.
  Sper ca v-am jignit cu mesajul meu, stiu ca intentiile voastre sunt din cele mai nobile deci nu lasati sa fie alterate de “orice”!
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!
  Cu dragoste frateasca in Hristos si cu mult respect,
  Vio

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.