21 DECEMBRIE ÎNCHISOAREA EMOțIONALĂ

0
39


-“Ierihonul era închis și întărit”
(losua 6:1)-

Biblia spune: “Ierihonul era închis și întărit”¦ Nimeni nu ieșea din el și nimeni nu intra în el” (losua 6:1). Ai auzit vreodată de sindromul Ierihonului? El apare când ești într-o închisoare emoțională. ți-e teamă să ieși afară sau să lași pe cineva înăuntru. Ai construit un zid ca să nu mai fi rănit din nou. Ai grijă, căci acel zid te poate ține prizonier pe tine și pe oricine altcineva din viața ta. Te poți căsători în Ierihon, poți rosti jurăminte, poți purta o rochie de mireasă, poți primi o verighetă, poți merge în luna de miere și totuși zidurile să fie ridicate. Poate vei crede: “Dacă mă părăsește, sunt pregătită. Am un cont în bancă de care nu i-am spus nimic. Am un plan de rezervă în caz că nu merge”. Domnul Isus a spus: “omul”¦ se va lipi de nevastă-sa” (Matei 19:5).

Dar cum se poate alipi de tine dacă nu se poate ajunge la tine din cauza zidului amărăciunii, fricii și a lipsei de încredere? “Dragostea este îndelung răbdătoare”¦ acopere totul”¦ Dragostea nu va pieri niciodată” (1 Corinteni 13:4-8). Dragostea nu funcționează când trăiești după filozofia “Caută ce e mai bun, dar așteaptă-te la ce e mai rău”. E timpul pentru o schimbare! Trebuie să alungi fantomele trecutului dacă vrei să mai ai speranța unui viitor real, împreună. Iertarea atunci când ai fost rănit profund, este unul din cele mai dificile lucruri pe care va trebui să le faci vreodată, dar trebuie să ierți și să continui să ierți până când resentimentul nu te mai controlează.

“Petru s-a apropiat de El, și l-a zis: “Doamne de câte ori să iert pe fratele Meu când va păcătui împotriva mea? Până la șapte ori?” Isus i-a zis: “Eu nu-ți zic până la șapte ori, ci până la șapte­zeci de ori câte șapte” (Matei 18:21-22). Încetează să-ți mai aduci aminte de trecut și dă-i-l Domnului. El este cel care distruge zidul, restabilește comunicarea, zidește încrederea, vindecă inimile și relațiile frânte. Dacă îi dai voie, El te va ajuta să trăiești și să iubești din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.