21 DECEMBRIE – DUMNEZEU DOREȘTE SĂ REUȘEȘTI (2)

0
29

– “Domnul”¦ vrea pacea robului Său!” (Psalmul 35:27)

Ignatiu de Loyola s-a rugat: “învată-ne, Doamne, să Te slujim așa cum ți se cuvine, să dăruim și să nu ne uităm la pret, să luptăm și să nu luăm în seamă rănile, să trudim și să nu căutăm odihnă, să lucrăm și să nu cerem nici o răsplată decât să știm că am făcut voia Ta”. Reușită înseamnă să cunoști și să faci voia lui Dumnezeu pentru viata ta. lată patru legi care o guvernează. Prima, cunoaște costul. Din tot ce câștigi, dăruiești ceva.

Cât ești dispus să sacrifici pentru visul tău? Răspunsul tău îti va determina viitorul. Uneori, cel mai mare obstacol în calea reușitei de mâine este izbânda de azi. Pavel scrie: “Roadă Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândeta, înfrînarea poftelor. împotriva acestor lucruri nu este lege” (Galateni 5:22-23). A doua, concentrează-te ca un laser.

Trasează un parcurs detaliat și stabilește termene limită. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care trebuie să le faci în fiecare zi, stabilește-ți puncte de verificare și când este necesar, dă socoteală cuiva. “Să umblați cu băgare de seamă “¦ Răscumpărați vremea” (Efeseni 5:15-16). A treia, asigură-te că duci totul la îndeplinire. Maureen Dowd spune: “în clipa în care te mulțumești cu mai puțin, obții mai puțin decât ce ti-ai dorit”. Biblia spune că Dumnezeu “cheamă lucrurile care nu sunt, ca și cum ar fi” (Romani 4:17).

Deci începe să gândești acum ca acea persoană care vei deveni atunci! În cele din urmă, continuă să înveți. Caută ocazii de a învăța. Pavel i-a spus lui Timotei: “ia seama bine la citire” (1 Timotei 4:13). Persoana care nu vrea să citească este mai de plâns decât persoana care nu știe să citească. Meditează constant la legile lui Dumnezeu și vei avea succes în tot ce vei face (losua 1:8).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.